Mijn collega Renco schreef al dat Dead Island 2 nog altijd in de maak is, maar dan door een andere ontwikkelaar (deze game is onderhand het matras van de gamesindustrie). Tegelijk met dat nieuws kwam ook naar buiten dat er een nieuwe Saint’s Row in de maak is!

Wat heeft Dead Island 2 te maken met Saint’s Row? Ze hebben dezelfde uitgever, namelijk THQ Nordic. Toen THQ Nordic even een update over allerlei franchises naar buiten bracht, zat Saint’s Row daar mooi tussen. De uitgever laat weten dat Volition (de ontwikkelaar) vuistdiep in de ontwikkeling zit van een nieuwe Saint’s Row game en dat is fantastisch nieuws voor de fans.

Het begon allemaal met deel 1 op de Xbox 360

In het jaar 2006 zat ik lang te twijfelen of ik een Xbox 360 zou gaan halen. Ik kon echter niet langer meer wachten op een next-gen GTA, want ik wist dat het nog lang zou gaan duren. Intussen was ik al lang op de hoogte van ‘GTA-killer’ Saint’s Row en dat zag er fantastisch uit. Een next-gen GTA, op de 360! Dus ging ik met mijn zuurverdiende centjes van mijn bijbaan bij de Albert Heijn, naar de FreeRecordShop (ja, dat was toen nog groot) om een 360 te halen. De weken erna waren fantastisch want wat heb ik toch genoten van deel 1! Je eigen personage maken en jezelf in het verhaal zien wat je normaal alleen in GTA meemaakt, man, wat was dat prachtig.

En toen deel 2… en 3… en een mislukking

Later werd de franchise verrijkt met een tweede deel wat achteraf gezien ook gelijk het beste deel was. Er werden veel meer activiteiten toegevoegd aan de game en je kon alles in co-op doen! Blijer kon je mij niet krijgen. In 2011 werd het derde deel uitgebracht en die ging duidelijk een kant op die niet GTA-stijl was. Het ging veel meer over the top. Mensen herinneren zich nog wel de trailers met de befaamde paarse dildo waar je mensen knockout mee kon slaan…. ja, dat was Saint’s Row 3. Het maakte niet uit, de game was nou eenmaal anders dan het veel meer realistische GTA. Het verhaal sloeg nergens op, de activiteiten waren achterlijk, maar het was grappig. Toen in 2013 Saint’s Row 4 uitkwam, wat eigenlijk een soort DLC van deel 3 had moeten zijn, was het duidelijk dat de creativiteit van de franchise ver te zoeken was. Jammer! De ambitie van Saint’s Row leek voorgoed begraven… tot vandaag!

De spirituele opvolger… of toch niet?

Je zou ergens Agents of Mayhem (2017) kunnen zien als een soort vervolg op Saint’s Row gezien het zich in dezelfde universum afspeelt en het dezelfde gekke stijl heeft. De game is gewoon geen Saint’s Row en dat hoeft overigens ook niet. Agents of Mayhem is best een coole game die de fans zeker wel waarderen. Maar we zijn nu echt toe aan Saint’s Row 5. We zijn toe aan een ambitieus project. Een next-gen avontuur waar we opnieuw kunnen smullen van de hilariteit uit Saint’s Row en de goede tijden die je kunt beleven met de co-op modus. Ontwikkelaar Volition heeft al aangegeven dat dit niet zomaar een klein project is, maar gewoon een volwaardig nieuw deel. Ik kan niet wachten! Laat de game maar uitkomen voor de next-gen consoles and make it a big one!

Agents of Mayhem
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments