De role playing game is een populaire genre. En met een nieuw jaar zijn er een sloot aan aankondigingen van nieuwe games die hun opwachting maken dit jaar. Eén van deze games is een nieuwe, oogschijnlijk verfrissende RPG.

AckkStudios heeft hun nieuwe game aangekondigd genaamd YIIK: A Post-Modern RPG. Tijdens een livestream werd er een demo getoond van de game. Hierin werd verteld hoe de battle gameplay werkt. De gevechten worden beslecht door het voltooien van mini-games. Dit is een leuke twist, maar het valt te bezien hoe dit valt bij de RPG-fans en hoe het grinden dan in hemelsnaam in zijn werk gaat.

Claudio

Ook werd de wereld getoond waarin de game zich afspeelt. Er werd iets van het verhaal onthult, de hoofdrolspelers moet naar aanwijzingen zoeken om de reden te achterhalen van een mysterieuze verdwijning van een meisje. Het grote nieuws tijdens de stream was dat deze game dus naar de Xbox One komt.

playstationblog_yiik_ss001

Het is in ieder geval best tof dat deze game naar de Xbox One komt, ook al is er behalve de livestream-demo nog weinig bekend. De game komt (later) ook uit voor andere platformen zoals pc en Wii U. Cover art van de Xbox One versie is nog niet online verschenen maar we houden deze game nauwlettend in de gaten. Ikzelf ben zeer gedesinteresseerd vanwege het unieke battlesysteem en de artstyle die cartoony is maar wel een totaal eigen stijl uitstraalt. Het doet me denken aan zoveel (retro)games en ook toch weer niet. Het is de stijl en eigen gameplay wat het voor mij verfrissend maakt. Zodra ik de demo zelf heb mogen spelen, schrijf ik er uiteraard over. Wat vind jij van deze verfrissende RPG?

 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Ehm, je bent gedesinteresseerd vanwege het unieke gevechtssysteem, of juist geïnteresseerd ? maar het lijkt me hoe dan ook wel iets om in de gaten te houden ☺