Zojuist heeft Microsoft op de E3 hun nieuwe machine geïntroduceerd. En het is een beest.

We kennen het al een tijdje als Project Scarlett, de next-gen Xbox console. En nu krijgen we eindelijk wat details over dit beest van een apparaat. De machine is vier keer sneller dan elke current-gen console.

Phil Spencer liet weten dat de console totaal gericht is op een ding, gamen. Hij is ontwikkeld door hetzelfde team wat de Xbox One X in elkaar heeft geschroefd.

De machine heeft real-time ray tracing en framerates van 120 frames per second. Hij zal een GDDR6 geheugen bezitten en een Zen 2-based processor en een Navi GPU van AMD. Ook zal het een SSD opslag bezitten waardoor het wachten in laadschermen verleden tijd zal zijn.

Project Scarlett is de basis van onze toekomst op het gebied van console en onze basis voor de toekomst van de cloud

Halo Infinite

De machine wordt gelanceerd met Halo infinite in 2020. Nu is het afwachten wat PlayStation op de E3 gaat vertellen. Oh, nee, dat is waar ook, die zijn er niet. Ik zeg: We Have A Winner!

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
3 jaren geleden

Tuurlijk, heb ik net een maandje een ’t laatste model, staat de toekomst alweer voor de deur :-P.

Sander Grootemaat
3 jaren geleden

Pinch of salt, maar de devkit zou bevatten; CPU – 3.4ghz 12core Zen2 GPU – AMD “Arcturus” 14.336tflops (80CUs) + L4 1GB at 1.3TB/s RAM – 28gb gddr6 (4gb for OS) at 672GB/s STORAGE – 500GB SSD NVMe at 6GB/s cache + 1TB HDD “Secret sauce” MS IA + hardware real time ray tracing M.a.w. 2 stuks AMD CPU dies + 2 stuks GPU (full) dies (@ 1.4Ghz). Heel apart als die 12 core CPU klopt, dat zou betekenen dat de CPU dies geen full dies zijn (geen bin chipslets dus) maar 2 x 8 core chips met ieder 2… Lees verder »

Dynko
Dynko
3 jaren geleden

Volgens ’n artikel in ’t AD zal dit toestel ook ,,alle games van alle voorgaande Xbox-consoles afspelen”.

Dat kan de Xbox One in principe ook al, maar ’t ligt dan aan de licentie of je een titel ook daadwerkelijk kunt installeren. Wordt hier nou gesuggereerd dat dit limiet in de volgende console niet meer van kracht is?

Martin
3 jaren geleden
Reply to  Dynko

Dat alle games gewoon direct te downloaden zijn en te kopen in een store.

Dynko
Dynko
3 jaren geleden
Reply to  Martin

Kek! Dus iedere game die ik al heb geïnstalleerd op een externe harde schijf moet ik dan gewoon kunnen draaien? Ook als ’t een 360 spel is waar ik wel een disc voor nodig heb?