NASCAR is één van de populairste sporten in de Verenigde Staten. Voor diegene die niet bekend zijn met Nascar zal ik het doel van de sport uitleggen. Bij Nascar rijden er een hele boel raceauto’s rondjes op een ovale baan, wie als eerste het benodigde aantal rondjes heeft gereden heeft gewonnen. 

nascar

Door de jaren heen zijn er toch al wat NASCAR-games uitgekomen. Een voorbeeld hiervan is de serie van “NASCAR the game”. Deze serie bestaat al vanaf 2011 en is toch wel erg populair in zijn doelgroep. Toch zijn er in het verleden vaker games succesvol geweest bij een bepaalde doelgroep waar we later niks meer van  hoorde. De stockcar game Destruction Derby 2 is hier een mooi voorbeeld van, check  hieronder de video.

Op 1 januari 2015 is er een nieuwe uitgever, genaamd DMi, opgericht. De naam komt van de twee oprichters Ed Martin en Tom Dusenberry.(Dusenberry-Martin interactive). Deze twee mensen willen alle NASCAR-games onder dezelfde uitgever gaan onder brengen en deze markt volledig controleren. Zo willen zij verantwoordelijk zijn voor alle NASCAR-games op console, tablet en smartphone.

Op dmigames.com kun je nieuws over de games in de gaten houden. Het is nog niet bekend op welke platformen de games zullen gaan uitkomen maar we hopen natuurlijk allemaal dat de Xbox One hier één van zal zijn!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties