De nieuwe chef van Microsoft Studios Matt Booty geeft zijn aanpak met de nieuwe studios aan. En dit klinkt veelbelovend voor de single player liefhebbers.

Vijf nieuwe studios, dat is wat Microsoft liet weten tijdens de E3. Compulsion Games van We Happy Few, Ninja Theory van Hellblade en The Initiative, een gloednieuwe studio zijn de studios waar Matt Booty over heeft gesproken. Hij liet weten dat men vrij is om single player games te maken en dat Microsoft zich daar niet in mengt.

Laten we dit bevestigen, die games doen het geweldig en spelers vinden het heerlijk om deze games te spelen. Wij zien beide kanten. We zien spelers die het geweldig vinden om single-player games te spelen en dat is bijvoorbeeld de reden dat je in je eentje door Forza heen kan spelen als je dat graag wil. Maar we weten ook dat gamen meer en meer om de community draait. Steeds meer spelers spelen samen en daar gaat ook onze focus op. Als dat de wens van onze spelers is. Maar er is geen overkoepelende strategie die zegt “We gaan een soort games de voorkeur geven en boven de andere stellen”. Het tegenovergesteld, met het binnenhalen van studios zoals Ninja Theory en Compulsion weten we dat als deze studios besluiten om meer games zoals Hellblade of We Happy Few te maken, die beide voornamelijk single-player games zijn, zonder enige multiplayer mogelijkheid, dan is dat geweldig. We willen dat de teams games maken waar zij een goed gevoel bij hebben.

Een slimme zet want juist de single player exclusives zijn een ontzettend pijnpunt bij Microsoft als het om first party uitgaves gaat. Het zal nog wel even duren voordat we iets van deze projecten gaan zien al zou de eerste weleens Ninja Theory kunnen zijn. Zij hebben net Hellblade uitgebracht en hebben ook het grootste team van alle aangekochte studios.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments