Tijd om weer een revolutie te starten ergens, of hebben we nu minder zin door deel 4?

Square Enix had onlangs een vergadering waarin men de komende jaren al onder de loep namen. Daar kwam het één en ander naar voren over de Just Cause franchise. Er is al een game in ontwikkeling voor mobile, maar die was uitgesteld naar dit jaar zonder datum. Square Enix heeft onlangs natuurlijk veel IP’s verkocht omdat het Eidos Montreal, Crystal Dynamics en Square Enix Montreal heeft verkocht aan de Embracer Group. Just Cause (ontwikkeld door Avalanche Studios) is een titel die nog in het portfolio is gebleven als franchise. Er is in de vergadering alleen maar bekend geworden dat er een nieuwe titel in de Just Cause franchise in de maak is en verder is er geen informatie. Dus ook niet hoe lang het al in de maak is, naar welke platformen het komt en wat de release datum zou kunnen zijn. Wie weet zien we iets op de Summer Game Fest, maar ogen zijn eerder gericht op Contraband wat ook van Avalanche Studios is. De game moet een co-op action adventure titel worden en daar worden we natuurlijk wel blij van.

Maar de vraag is ook; worden we nog wel blij van een nieuwe Just Cause? Deel 4 viel voor mij persoonlijk tegen en het kunstje is nu wel gedaan met de franchise. Wellicht krijgen we weer een nieuw eiland met een dictator of een evil organisatie die we kapot moeten maken. Wat zou de franchise kunnen doen om voor een frisse wind te zorgen naast het letterlijk verzorgen van wind (dat was in deel 4 toen helemaal nieuw… grote orkanen etc.)?

Het zal ongetwijfeld nog jaren duren voordat we een nieuwe Just Cause zien. Laat ze maar lekker met een nieuw hoofdpersoon komen en echt nieuwe avonturen. Wellicht winnen ze dan weer de oude fans terug.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Dynko
1 jaar geleden

Ik heb een klein stukkie van het vierde deel gespeeld. Ook van de derde, volgens mij. Lijkt me een geweldig spel om in aan te klooien maar niet om het verhaal te volgen of iets dergelijks. Ik mag de personages niet en grafisch was de laatste titel voor een spel uit 2018 zwaar ondermaats. Texturen van kleding, bijvoorbeeld. Je kon de pixels gewoon tellen!

Kort antwoord: ik loop er niet warm voor.

Rik
Beheerder
Rik
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dynko

Ik heb deel 4 nog liggen op de backlog. Misschien toch deze zomer maar eens ff uit de kast trekken!