Nieuwe JRPG Guardians of Arcadia komt naar de Xbox

De JRPG is een uitstervend ras. Veel gamers trekken het trage, strategische karakter niet en het helpt ook niet dat het genre nauwelijks enige vernieuwing kent. Toch mogen we een nieuwe titel gaan verwelkomen op de Xbox One.

De echte JRPG-liefhebber kent ze wel, Lufia 2: Rise of the Sinistrals, Chronotrigger, Golden Sun en, iets recenter, Lost Odyssey. Diezelfde liefhebber zal je ze ook allemaal aanraden, maar de meeste gamers laten ze toch links liggen. Desondanks gaat de indie-studio Fabula Epica toch een JRPG uitbrengen, inclusief random battles, turn-based gevechten en chibi-characters.

Huiswerk gedaan

De ontwikkelaar heeft wel eerst flink zijn huiswerk gedaan. Ze zijn de afgelopen maanden aan de slag gegaan met consumentenonderzoeken, reviews over reeds uitgebrachte JRPG’s en hebben zelf behoorlijk wat onderzoek gedaan. Zo hebben ze ook nog diverse JRPG’s opnieuw gespeeld en uiteraard zijn ze de dialoog aangegaan met gamers. Hieruit moet dan Gaurdians of Arcadia ontstaan.

Guardians of Arcadia vertelt het verhaal over Generaal Nero van Baikal die met zijn geavanceerde wapentuig diverse koninkrijken terroriseert. Het land waar Hikaru en zijn zusje Aki leven wordt door diezelfde generaal verwoest en dus trekken ze er samen met nog een stel anderen op uit om de boosdoener een halt toe te roepen.

Het belooft weer een JRPG te gaan worden zoals die in de jaren ’90 uitgebracht werd en ik ben als liefhebber zeer benieuwd naar deze game. De game staat gepland voor later dit jaar, maar het is nog onduidelijk of hij dan eerst alleen naar Steam komt, of ook direct naar de Xbox One. We houden jullie op de hoogte.

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
VaSaMiAn
VaSaMiAn
4 jaren geleden

Eindelijk nog eens een JRPG naar de Xbox One. Dit ontbreekt echter wel op de Xbox .

VaSaMiAn
VaSaMiAn
4 jaren geleden
Reply to  Renco

Of Blue Dragon was ook een leuke game.