Ja, dames en heren, het EK is weer voorbij en dat betekent dat het bijna weer tijd is voor een nieuw seizoen vol emotie en voetbal, maar misschien nog wel belangrijker: een nieuwe FIFA.

EA wist in het voorjaar vriend en vijand te verrassen door aan te kondigen dat FIFA 17 grafisch een grote verandering zou ondergaan, dit allemaal dankzij het gebruik van de Frostbite Engine, die we allemaal kennen uit Battlefield. Mocht je dat allemaal gemist hebben, check dan zeker even het artikel van onze redacteur Sven.

Cnsn6FbXgAAY-8T

De afgelopen dagen was de verdediging van Crystal Palace aan het slapen, want de Engelse club werd uitgenodigd in Vancouver bij EA Canada. Daar werd bij de onthulling van Wilfried Zaha en zijn bijbehorende FUT kaart door een paar medespelers geopperd dat het misschien een leuk idee zou zijn om hier foto’s van te maken en deze op Instagram te plaatsen. Naast de kaart van Zaha werden ook de kaarten van Yannick Bolasie en Andros Townsend als een vrije trap de online wereld ingeschoten. Uiteraard werden deze screenshots snel weer van het net verwijderd. Wat opvalt is dat men het design van de kaarten slechts lichtelijk heeft aangepakt, eigenlijk is de verandering van glans op de gouden kaarten en de wat rechter afgeronde bovenkant het enige wat we konden ontdekken. Ook al zien we nog geen rating, mogen we er toch vanuit gaan dat het hier een origineel betreft.

achtergrond2

Na de niet zo slimme actie kreeg EA afgelopen week nog een klap te verduren. Aartsrivaal Konami heeft namelijk bekendgemaakt dat men een samenwerkingsverband aan is gegaan met FC Barcelona. Dit betekent dat Neymar, Messi en Suarez op de cover van PES 2017 zullen gaan sieren en dat het epische stadion Camp Nou niet in FIFA 17 beschikbaar zal zijn.

FIFA 17 staat gepland voor 27 september, mochten wij meer horen dan brengen we jullie op de hoogte, hou ons tijdens GamesCom in ieder geval goed in de gaten!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments