Iedere maand krijgt Halo 5 weer een frisse lading content. Denk aan nieuwe multiplayer-modi, nieuwe gear en nieuwe maps. De game die vorig jaar in menig top-tien-lijstje werd geplaatst hier op de redactie blijft maar knallen. Niet alleen qua game gaat het goed met Microsoft’s shooter, op eSports gebied is Halo 5 ook stappen aan het maken.

Hammer Storm

Sinds de launch van Halo 5 zijn er met gratis updates al 10 maps, 12 modi en meer dan 180 REQ-items toegevoegd. Who needs a season-pass?! Hammer Storm is de naam van de update van deze maand. Op het eerste gezicht lijkt deze update in het teken te staan van party-games. Het beroemde “Grifball” komt na het lange wachten van de community eindelijk boven water. We mogen eindelijk met onze hamers ten strijden trekken op een soort ijshockey-veld om de bal naar de andere kant van het veld te brengen. Denk maar aan een soort rugby wat je nóg fataler kan worden dan een uur tegen Maori’s rugbyen.

Als je deze mode hebt overleefd kan je altijd nog naar de nieuwe mode genaamd “Fiesta”. Denk hierbij aan een soort gungame van Call of Duty. Je begint iedere keer weer met een andere set wapens in je handen. Een leuke en goeie manier dus om met alle wapens te leren omgaan.

Iets wat ook vernieuwing aan een multiplayer-game brengt is een nieuwe map. Deze keer is het de beurt aan “Torque” om zijn intreden te doen. Torque is een symmetrische Arena-map waarop ook een potje Capture the Flag en Assault op gespeeld gaat worden. In de trailer eerder in dit artikel kan je een beetje kijken of de map qua looks een beetje iets voor jou is.

Het leukste van Halo zijn voor mij de wapens omdat je door de brede keuze super veel verschillende speelstijlen kan aanhouden. Hammer Storm brengt zoals de titel ook doet denken de Gravity Hammer naar Halo 5. In de trailer zie je dat je met de reusachtige hamer je vijanden kapot kan slaan, je kan echter ook je teammates door de impact van de hamer weg laten vliegen. Deze mechanic belooft veel hectische en hilarische momenten, ik ben benieuwd of de hamer ook iets in ranked play gaat betekenen.

Oude Halo spelers zullen het nieuwste pistool herkennen, namelijk de Halo CE: Pistol. Wanneer je een headshot met dit stokoude wapen maakt zie je een leuke animatie zodat iedereen om je heen weet hoe goed jij headshots kan maken.

De laatste kleine updates zitten hem in de REQ-packs en Forge. Alle party-modes zijn nu ook in Forge te maken, zelfs de mechanic met het vangen en gooien van de bal. Voor de echte die-hard collectors zijn er nieuwe REQ-kaartjes toegevoegd die weer verzameld kunnen gaan worden.

eSports

Het wereldkampioenschap Halo 5: Guardians komt eraan en dit beginnen Twitch-kijkers steeds meer te beseffen. MLG organiseert de laatste maanden regionale toernooien zodat professionele teams zich kunnen plaatsen. Ik heb nu een paar uitzendingen gekeken en wat je ziet is echt hartverwarmend. Eind 2015 keken er ongeveer 5000 mensen naar het Halo-kanaal. Vorige week waren dit maar liefst 25000 man. In recordtijd zijn mensen erachter gekomen hoe vet het is om te kijken naar professionals wedstrijden van Halo. Als jullie nog nooit een paar Halo-wedstrijden hebben gezien raad ik het jullie echt aan om te doen. Zeker voor de mensen die het nog steeds geregeld spelen is het zo gaaf om te zien hoe goed die gasten zijn, misschien leer je er zelfs nog het een en ander van.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments