De Xbox One controller is een geweldig stukje hardware. Hij voelt lekker zwaar en degelijk, ligt perfect in de hand en alles klopt. Wanneer je echter een fighter gaat spelen, dan speelt hij ineens niet zo fijn meer.

Tijdens de Dutch Comic Con van afgelopen weekend mocht ik samen met Max een paar rondjes Tekken 7 spelen. Helaas niet op de Xbox maar met een Dualshock 4 controller op de PS4. Ondanks dat de game erg fijn speelde, maakte ik me stiekem wel een beetje zorgen om de controller. Tekken moet namelijk met de D-pad gespeeld worden en dat werkt op de PS4 niet lekker, maar ook op de Xbox controller vind ik dit niet helemaal fijn. Nu zijn er wel arcadesticks te krijgen, maar die zijn duur en ook daar moet je flink mee oefenen. Kan dat niet simpeler?

Oldskool

Het bedrijf HORI komt binnenkort met de ‘HORI Fighting Commander’ voor de Xbox One. De controller is, zoals de naam ook al aangeeft, specifiek ontworpen voor fighters en doet mij erg denken aan de oldskool Megadrive controller waar ik Street Fighter mee speelde. Lekker simpel, een D-pad en zes knoppen dicht bij elkaar.

De controller wordt niet draadloos waardoor hij relatief goedkoop aangeboden kan worden. Verder kun je hem ook gebruiken op je Xbox 360 en pc. De release staat gepland voor 31 mei en hij kost $39,99. Ik ben hem bij Nederlandse retailers nog niet tegengekomen, maar aangezien hij er voor de PS4 al wel is in ons land, zal dat wel gaan komen.

Dit wordt voor mij in elk geval mijn weapon of choice om straks Tekken mee te kunnen spelen. Worden jullie er net zo enthousiast van?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments