Om even een open deur in te trappen, er is een nieuwe Dragon Age game in ontwikkeling bij Bioware. Toch altijd lekker om die bevestiging even te krijgen.

Een officiële bevestiging vanuit Bioware is er echter nog niet. De uitspraak is in dit geval gedaan door Alexis Kennedy. De man was medeoprichter van de indie-game Sunless Sea. Vorig jaar verliet hij de studio waar hij werkte, om freelance schrijver te worden. Sindsdien heeft hij aan meerdere games meegewerkt, maar waar het nu even om gaat is dat hij momenteel meewerkt aan een nieuwe Dragon Age game.

Gesegregeerd

Hoewel Kennedy niet kon zeggen waar hij dan exact aan werkt, wilde hij wel kwijt dat het “gesegregeerd” is van andere delen van de game. Gesegregeerd is een moeilijk woord voor gescheiden of apart. Dan weet je dat ook weer.

Wat ik kan zeggen is dat ik behoorlijk wat vrijheid gekregen heb om aan een verhaallijn te werken die behoorlijk gesegregeerd is van de andere delen van de game. Het is niets grandioos, maar het is wel kenmerkend. Het is een stukje lore dat nog niet eerder is verkend door Bioware.

Ok, het is nog altijd niet helemaal duidelijk hoe groot zijn bijdrage aan de game zal zijn, maar het klinkt alsof de man bezig is om de lore uit de game verder uit te werken. De achtergronden, scrolls, boeken enzovoort. Ook omdat dit iets is wat redelijk apart staat van het hoofdverhaal.

We weten dus dat er aan de game gewerkt wordt. Voor meer informatie over de game moeten we denk ik toch nog even wachten totdat Bioware zelf meer bekend wil maken.

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
VaSaMiAn
VaSaMiAn
5 jaren geleden

We zullen tijdens de E3 heel zeker iets meer te weten te komen. (Hoop ik)

VaSaMiAn
VaSaMiAn
5 jaren geleden
Reply to  Renco

Moet eens verder doen met Inquisition ook nog. Bedankt om mij er aan te herinneren. 🙂