De week stond vol met de grote The Division update. Je zou bijna vergeten dat er ook een Destiny update uit is gekomen.

Voor de Destiny community was update 2.2 net zo’n grote gebeurtenis. Ook deze zag afgelopen dinsdag het licht. Het bracht de lang verwachtte nieuwe content naar de game. Maar hebben we ook gelijk een verwijzing naar de volgende grote uitbreiding gekregen?

Laten we het mysterie even voor je uitspellen. In Destiny draait het allemaal op space ridders die hun uitrusting krijgen door challenges te volbrengen of items te vinden zoals bijvoorbeeld de zogenaamde Dead Ghosts. In deze laatste update zit een Dead Ghost in het gebied met de naam Prison of Elders. Nog geen 17 minuten na het moment dat deze update werd geactiveerd was er een Reddit gebruiker met de naam RezylAzzir die een complete handleiding plaatste waarmee je deze Dead Ghost kon vinden.

deadghost

17 minuten na de het vrijkomen van de update? Denk je even in. Om 12 uur is de update beschikbaar en begint hij met downloaden. Dan start de speler het spel op, doet de hele Prison of Elders missie, vind de nieuwe Dead Ghost en schrijft de beschrijving hoe je dit allemaal doet en om 12:17 uur staat het op Reddit. Dat klinkt op zijn zachts gezegd een beetje dubieus. Nog dubieuzer is de informatie die deze Dead Ghost bevat namelijk over een character met de naam Rezyl Azzir.

Je kan je voorstellen dat Reddit los ging en vragen begon te stellen. Tegen die tijd was de post offline gehaald en werd het stil bij RezylAzzir. Gelukkig liet hij voor de complotdenkers onder ons nog wel een clue achter. In het lijntje op Reddit over deze nieuwe Dead Ghost schreef hij het volgende: “Vegisima (wat Vigesima hoort te zijn) die mensis noni. ILLUD est venturus. Per Audacia ad astra.”. Boeiend he? Oh, sorry, denk niet dat je Latijn kan lezen. Ik vertaal het even voor je: “De twintigste dag van de negende maand. Komt HET. Vrijmoedig naar de sterren”.

Destiny heeft iets met september. Het is de maand dat The Taken King werd gelanceerd. We weten al dat er nog een grote uitbreiding moet komen dus zou dat dan op 20 september kunnen zijn. Natuurlijk zou je dit bericht als nep kunnen betitelen en RezylAzzir als een grote trol. Wat blijft is die 17 minuten en de juiste informatie in de guide die hij gepost heeft. Dat klinkt als een inside job. Deze piechem weet meer. 20 september dus, we houden het in de gaten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments