Een nieuw jaar, een nieuwe Call of Duty van één van de drie studio’s. Het is dit jaar de beurt aan Infinity Ward. Hun laatste game was Call of Duty: Infinite Warfare die mij best verrassend goed beviel. In 2019 brengen ze ons weer een verhaal en zullen ze dus niet zoals Treyarch (CoD: Black Ops 4) de campaign modus schrappen.

Nou, dat is best goed nieuws toch? Een Call of Duty met een campaign er in. De laatste die ik echt goed vond was het verhaal van World War 2 (gemaakt door ontwikkelaar Sledgehammer Games). Om even wat verwarring te voorkomen: Call of Duty is in handen van drie ontwikkelaars. Treyarch (bekend van Black Ops 4 – 2018), Sledgehammer (bekend van WW2 – 2017) en Infinity Ward (bekend van de Modern Warfare serie en bijvoorbeeld Infinite Warfare – 2016).

Call of Duty: Infinite Warfare, die gaf ik destijds een 8

De uitgever is ten alle tijden Activision, ongeacht wie de game ontwikkelt. Activision heeft laten weten dat Call of Duty 2019 een campaign modus krijgt en een ‘gigantische’ multiplayer wereld en co-op ervaringen. Dat klinkt in ieder geval goed. Het zou tof zijn als je de campaign met z’n tweeën zou kunnen doen.

Verder zal de multiplayer waarschijnlijk weinig verrassend zijn. Noem mij een pessimist maar op Battle Royale modus ‘Blackout’ na heeft Call of Duty mij weinig weten te verrassen de afgelopen jaren. De vraag is natuurlijk ook of je een succesvolle formule überhaupt moet gaan aanpassen. Miljoenen spelers vermaken zich elk jaar weer met die copy-paste multiplayer.

Wij van WC eend…

Activision denkt dat de fans zeer positief zullen reageren op de lancering van deze Call of Duty in de herfst. Ze vinden het daar bij Activision vooral zelf intern al een gigantische hit. Dat is natuurlijk erg geruststellend dat een uitgever van een product zegt dat het vooral zelf al erg positief is over een game (ahem).

Ik ben zelf vooral benieuwd naar het thema van de game. Wordt dit weer futuristisch zoals vorige keer (wat mij uiteindelijk best goed beviel)? Of zien we de oude oorlogen terugkeren die toch best wel populair zijn (Battlefield 1, Call of Duty: WWII, Battlefield V). We moeten wachten. Waar ik normaal met een grote portie scepsis kijk naar de aankondiging van een nieuwe Call of Duty, is er nu toch wel meer hype. Dat komt omdat ik de titels van Infinity Ward meestal wel kan waarderen. We zullen het zien. Op de E3 zullen we ongetwijfeld meer horen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments