Nieuwe Call of Duty is Modern Warfare, check ‘m hier

Het moment is daar. Vele fans zaten er op te wachten. Check hierboven de nieuwe trailer van Call of Duty.

Het gaat om Call of Duty: Modern Warfare (nee, er zit geen cijfer aan vast geplakt). Gaat het hier om een remaster? Nee, het is een ware reboot van de serie. Ontwikkelaar Infinity Ward gaat dus terug naar de roots van de de titel die destijds de beginselen legde voor het first-person shooter online multiplayer landschap.

In dit deel gaan we de duistere kant op. Er zal veel focus liggen op de grimmige gebeurtenissen van de oorlog. Zoals we gewend zijn van Modern Warfare heeft ook dit deel een singleplayer campagne waar we dus ongetwijfeld die focus op grimmige zaken zullen voelen. Er wordt in Modern Warfare een behoorlijke nadruk gelegd op het verhaal en dat vind ik zelf een goede zaak. Modern Warfare van 12 jaar geleden werd groot door de multiplayer, maar het verhaal was ook goed te doen met uiteraard Captain Price en zijn sigaar waar je de meest intense scènes uit de game mee zult beleven.

Het verhaal

In Modern Warfare (2019) zullen er twee helften zijn in het verhaal. In de eerste speel je als een Tier 1 operator special forces soldaat en in de tweede helft neem je de rol van een rebel aan in het Midden-Oosten. Op deze manier krijg je twee kanten van een verhaal te zien en dat is een goede keuze vind ik zelf. Geen standaard ‘Noord-Amerika overwint blablabla’-wending, maar ook juist laten zien wat voor effect het heeft als rebel in het Midden-Oosten.

Uiteraard is er ook een multiplayer modus aanwezig waar je de klassieke modi kunt kiezen, alsmede een co-op optie waar je elite operations kunt doen (verder nog niks over bekend).

We weten door de trailer ook gelijk een release datum, namelijk 25 oktober 2019!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments