Inmiddels hebben we met ons allen al honderden potjes PUBG gespeeld en geconcludeerd dat dit erg vermakelijk is. Mocht je dit nou echter wat eentonig gaan vinden en een extra uitdaging willen, dan zou ik Fear the Wolves in de gaten gaan houden.

De battle royale-titels schieten ineens als paddenstoelen uit de grond. Compleet nieuwe games in dit genre worden uit de grond gestampt en bestaande games voegen een dergelijke mode toe. Focus Home Interactive en Vostok Games konden dan ook niet achterblijven.

Vostok Games ken je misschien nog wel van S.T.A.L.K.E.R. De studio heeft nu hun nieuwe project aangekondigd. Het krijgt de naam Fear the Wolves en wordt net als PUBG een battle royale-game. Alleen gaan we nu niet naar een of ander eiland, maar mogen we overleven rondom Tsjernobyl.

Zoals iedereen weet is daar een jaar of 30 geleden een nucleaire reactor ontploft waardoor de boel behoorlijk radioactief is. Daar zul je in Fear the Wolves ook mee te maken hebben. Om te overleven moet je dus 99 andere spelers kapotschieten, straling ontwijken en beschermende kleding vinden om anders onbegaanbare gebieden te betreden. En omdat dit misschien nog steeds te makkelijk is krijgt het dynamische weer ook een rol. Om de boel af te maken hoor je ook af en toe geluiden van allerlei gemuteerde wezens. Of die ook een rol gaan spelen in de game is nog niet bekend, maar het zou me niets verbazen.

Ergens in 2018 moet de game naar de consoles en pc komen, met een early access voor de pc ergens aan het begin van dit jaar. Zou dit na PUBG de volgende battle royale-hit kunnen worden?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments