Nieuwe avatars voor de Xbox One komen in april

Afgelopen jaar kondigde Microsoft tijdens de E3 aan dat de creatievelingen onder ons eind 2017 aan de slag zouden kunnen gaan met nieuwe avatars. Dat jaar is inmiddels al voorbij en we hebben nog geen nieuwe avatars, maar dat laat niet zo lang meer op zich wachten.

Volgens The Verge kunnen de Xbox Insiders er nog deze maand al mee aan de slag, voordat ze in april voor iedereen vrijgegeven worden. Medewerkers van Microsoft zelf hebben al toegang tot de nieuwe digitale poppetjes.

Met het nieuwe avatar systeem wordt het mogelijk om werkelijk alles aan je avatar aan te passen. Denk aan lichaamstypen, kleding, attributen, haar en nog veel meer. Ook wordt het ditmaal mogelijk om je mannelijke avatar vrouwelijke kleding te laten dragen en omgekeerd. Microsoft wil namelijk dat iedereen lekker mee kan doen en niemand zich buitengesloten voelt.

Wij willen dat mensen het gevoel hebben dat ze eindeloze opties hebben om te laten zien wie ze zijn.

De nieuwe avatars moeten zichtbaar worden in het dashboard en zullen zichtbaar zijn op het homescherm. Ook moet er nog een winkel komen voor de avatars waarin je kleding en attributen kunt kopen, maar dit had het oude systeem ook al en viel dus te verwachten.

De nieuwe avatars zijn gemaakt met de Unity engine. Het grote voordeel hiervan is, is dat ze veel makkelijker aan te passen zijn en je makkelijker allerlei attributen kunt toevoegen. Mogelijk mogen third-party ontwikkelaars in de toekomst ook dingen voor de avatars gaan ontwerpen en verkopen.

De nieuwe avatars moeten de oude, die nog stammen uit 2008, uiteindelijk helemaal gaan vervangen.

Wie kan niet wachten tot hij of zij helemaal los kan gaan met hun nieuwe digitale zelf?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments