The Elder Scrolls Online blijft maar verder uitbreiden. Het is bijna tijd voor draken en necromancers!

Het is niet de eerste keer dat een nieuwe expansion pack of hoofdstuk alvast wordt gelekt omdat er iemand in de data van de game aan het ploeteren is. Dit gebeurde met Summerset Isle ook al. Nu gebeurt het wederom en kwam men er achter dat het nieuwe hoofdstuk van Elder Scrolls Online zich afspeelt in Elsweyr.

Elsweyr, wat is dat en waar ligt het? Deze plaats hebben we al sinds 1994 niet meer bezocht. Kortom, sinds het begin van The Elder Scrolls, genaamd Arena. Elsweyr heb je als het goed is wel vaker gehoord, want dit is namelijk het leefgebied van de Khajit. Weet je wel? Die overgroeide katten met het half Jamaicaanse accent. Bereid je dus voor op een hoofdstuk met veel katten en een groot woestijnachtig gebied (denk aan ”Uldum” van World of Warcraft). Maar je kan ook andere wezens verwachten, namelijk de draken.

Fus-ro-dah!…miauw

Gaan we naar de tijd van Skyrim? Nee, dat niet. Draken waren afwezig in The Elder Scrolls Online omdat ze verdwenen zouden zijn. Pas met Elder Scrolls V: Skyrim zie je ze weer verschijnen, maar dat is eeuwen na Elder Scrolls Online. Maar goed, als je een tijdmanipulerende draak hebt, dan moet alles wel mogelijk zijn in het verhaal. Het is soms net het stripboekenuniversum DC Comics. Als je wilt dat er iets gebeurt, kan je altijd wel iets bedenken wat betreft een held of vijand die ineens een nieuwe kracht heeft.

De klasse Warden uit de expansion pack Morrowind

Naast het zien van een nieuwe vijand, de draak, krijgen we ook de keuze voor een nieuwe klasse, de necromancer. Deze klasse is al decennia bekend van andere rollenspellen. Het is de klasse waar je duistere krachten beheerst en veel met (on)dode wezens communiceert om vijanden kapot te maken. Een soort zwarte magie waar je dan gebruik van maakt. Hierdoor komt het aantal beschikbare klassen dus op 6, omdat je al kon kiezen uit Dragonknight, Templar, Nightblade, Sorcerer en Warden (die via Morrowind erbij kwam).

Ontwikkelaar Zenimax Online heeft snel na de lek bevestigd dat er een officiële aankondiging van dit hoofdstuk komt via een livestream. Hier moet we alleen wel een weekje op wachten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties