Maximum Games komt met een nieuwe action-adventure game die zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog, genaamd Alekhine’s Gun. We verwachten een James Bond-achtig verhaal waar de Amerikanen overheersen, maar niks is minder waar, het gaat juist om subtiliteit.

De Koude Oorlog, een periode van een onrustig internationaal politiek klimaat waar spionnen werden ingezet en geheime missies werden uitgevoerd door getrainde soldaten om de vijand in de gaten te houden of stiekem voor te bereiden op oorlog. In Alekhine’s Gun ben jij Agent Alekhine, een zeer capabele Russische huurmoordenaar die met Amerikaanse CIA agenten een geheime operatie uitvoert. Natuurlijk heerst er een spanning door de technologische race en het nucleaire klimaat die op elk moment kan uitbarsten. Hierdoor is subtiliteit een absolute voorwaarde, want de vijand mag niet weten wat er aan de hand is. Als de rode knop wordt ingedrukt is het ‘dat is pech, Aarde weg’.

alekhinesgun_2

alekhinesgun_4

Hitman gameplay

Dus de game lijkt best veel op Hitman, maar dat vind ik als fan natuurlijk alleen maar positief! Alekhine’s Gun heeft elf open levels op Europees, Noord-Amerikaans en Cubaans grond. Elke missies heeft meerdere routes, verborgen kamers en talloze methodes om jouw missie te volbrengen (zeer fijn). De missies zijn typische spionagemissies, zoals het stelen van documenten, elimineren van hoge piefen en bepaalde ‘ongelukken’ laten gebeuren. Je kan net als in Hitman jezelf ook vermommen, mensen vergiftigen en allerlei andere wapens gebruiken. Hoe stiller je bent, hoe hoger jouw Stealth Ranking.

Wat vinden we hiervan? Ikzelf ben dus fan van Hitman en de Koude Oorlog is een hele interessante periode voor dit soort games. Hieronder zie je een trailer met de gameplay en dat ziet er interessant uit. De game komt 10 november 2015 uit (zo ongelukkig, wordt ondergesneeuwd door Fallout 4) voor de Xbox One, PS4 en pc.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments