In de laatste CD Projekt RED aandeelhouders vergadering, hebben we veel dingen gehoord over wat er momenteel gaande is met de Cyberpunk 2077 next-gen versies.

De inkomsten stegen met 29% op jaarbasis. Aan de andere kant daalde de nettowinst met -28% jaar-op-jaar, voornamelijk door de kosten van het blijven updaten van Cyberpunk 2077.  President Adam Kiciński herhaalde al vroeg in de conferentie dat ze zich inzetten om de oorspronkelijke visie van Cyberpunk 2077 waar te maken en dat de ondersteuning voor het spel “zo lang als nodig” zal worden voortgezet.

Hoewel dat inderdaad zeer goed nieuws is voor degenen die de game op  de Xbox One bezitten, kunnen degenen die de game op Xbox Series X willen hebben een teleurstelling tegemoet zien, aangezien het niet zeker is dat de Cyberpunk 2077 next-gen versies dit jaar zullen uitkomen, dit volgens Kiciński. U kunt het hieronder lezen.

Onze focus ligt op de ontwikkeling van de next-gen versie van het spel. Onze streefdatum voor de release van de next-gen update is eind 2021. Hou er echter rekening mee dat, aangezien de game nog in ontwikkeling is, de productieplannen onderhevig kunnen zijn aan veranderingen.

Het is duidelijk dat men niet twee keer in dezelfde valkuil wil stappen en de game nu redelijk bugvrij op de markt willen zetten.

Nieuwe titels

Op dit moment zijn ongeveer 150 ontwikkelaars toegewijd bezig met de eerste uitbreiding van het spel (wat de volgende AAA-level content van de ontwikkelaar zal zijn), terwijl bijna 70 ontwikkelaars nu aan andere projecten werken. Je kunt zien hoe de verdeling van het ontwikkelingspersoneel van de studio is veranderd in de afgelopen zes maanden. De categorie “andere projecten” omvat nog onaangekondigde AAA-games.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments