Hoera, eindelijk goed nieuws voor de mensen die zich hebben ingeschreven voor de New Xbox One Experience update. Deze week gaat Microsoft de update doorzetten naar iedereen die zich ervoor heeft opgegeven.

Om deze update te krijgen moest je via het Xbox Preview Program inschrijven. Normaliter krijg je automatisch deze updates binnen, enkel was deze update zo significant dat Microsoft ervoor heeft gekozen om dit niet op de normale manier uit te voeren. Met de update naar Windows 10 krijg je ook gratis een rits aan bekende problemen mee waar we eerder al over berichtten. Nu heb ik daar persoonlijk geen problemen mee, ik test graag het nieuwste van het nieuwste inclusief de bugs. Mocht ik even niet kunnen gamen op m’n Xbox One dan slinger ik m’n pc wel aan.

Gelukkig heeft Microsoft het probleem nu ook erkend en laten weten dat ze bezig zijn met een fix voor de zogenaamde ‘80% stop” waarbij de download niet voorbij de 80% grens komt. In de volgende update zal dit probleem dus verholpen moeten zijn.

System Update Hangs: A huge thank you to the community over the past 24hours as we encountered a system update error when the system upgrade hangs at 80%. Engineering has determined the problem from your experiences and a fix is underway.

Voor diegene die hier tegenaan lopen heeft Microsoft nu ook een officiële oplossing gepubliceerd. Dus kom je vast te zitten dan zijn hier de stappen:

“In het geval dat de update op 60-80% blijft staan, volg dan deze stappen:

  1. Haal de stroom van je Xbox af. We bedoelen hiermee de kabel echt uit je Xbox halen.

  2. Zodra de console weer is opgestart, lijkt het de update te volbrengen waarna je op de System Update Available pagina wordt gezet.

  3. Probeer de update opnieuw binnen te halen. Hangt het systeem weer, voer dan een hard reboot uit en probeer het nogmaals. Soms heeft het systeem wel 3 van deze reboots nodig voordat de update volbracht is.

     

Via bovenstaande tweet heeft Xbox ontwikkelaar Mike Ybarra bekend gemaakt dat diegene die in het Xbox Preview programma zitten en die de opt-in hebben getekend, deze week eindelijk allemaal aan de slag kunnen met de New Xbox One Experience. Ergens in November zal iedereen de update kunnen downloaden. Waarschijnlijk is die versie een stuk verbeterd ten opzichte van de versie voor de preview members. Je zal die dus zonder problemen kunnen downloaden. Wil je absoluut op safe spelen, wacht dan nog even met die update te draaien.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments