Met het openen van de deuren voor developers via het Universal Windows App programma is alles mogelijk. Dus ook emulators.

Update 14-9

And he’s gone!

Men was er al een klein beetje bang voor. Het toelaten van een Nintendo Emulator? Dat kan niet kloppen. Inderdaad, dat klopt dus ook niet. Op de approval afdeling is er nu een vacature want ik vermoed dat de verantwoordelijke voor dit verhaal geen werk meer heeft. Dus Mario heeft het niet gered, jammer hé.

 


Update 9-9

Nesbox is toegelaten

Goed nieuws. We lieten drie dagen geleden al weten dat de makers van Nesbox, de Nintendo emulator voor Windows 10 en Xbox One, met smart zaten te wachten op toestemming van Microsoft. Vandaag lieten ze in een tweet weten dat hij erdoor is.

Binnenkort kan je dus ROM bestanden op een USB stick gooien en naar hartelust Mario gaan spelen.


Origineel bericht 6-9

Door het toelaten van allerlei apps kunnen ook de bouwers van emulators hun gang gaan. In de Windows Store en de Google Play markt zijn ze al volop te vinden. Apps die je pc of mobile softwarematig omzetten naar een ander platform. Hiermee wordt het mogelijk om SEGA of Nintendo games te draaien.


De eerste Nintendo emulator, NESBOX genaamd, is dan ook aangemeld bij Microsoft en deze wacht op toestemming om op de Xbox One te mogen draaien. Er zitten natuurlijk wel adders onder het gras. Emulators draaien op ROM bestanden en ROM bestanden zijn meestal illegaal omdat zij de copyrights van het origineel overtreden. Daarom alleen al is de kans zeer groot dat Microsoft deze app afwijst. Doen ze dat niet, dan komt Nintendo wel om de hoek kijken om hun rechten te beschermen. Maar het blijft interessant om te zien dat men hier wel mee bezig is.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ossies Power
Ossies Power
7 jaren geleden

hij was toch weer niet geaccepteerd?