Zit je op een nieuwe Need for Speed te wachten? Ga dan maar even in de wachtkamer want die komt er voorlopig niet.

EA heeft de volgende Need for Speed namelijk een jaar uitgesteld en heeft de desbetreffende studio, Criterion Games, opdracht gegeven om EA DICE te gaan helpen met het maken van de volgende Battlefield. Deze staat voor de herfst gepland.

Volgens de studiobaas Laura Miele heeft de pandemie en de overname van Codemasters er al voor gezorgd dat er tenminste één racegame uit gaat komen.

Battlefield is op schema en het team is hard aan het werk geweest, ze hebben het laatste jaar echt doorgezet en ja, we werken vanuit huis. Dat is lastig, het is lastig om games vanuit huis te maken en het EA DICE team zit er een beetje doorheen. We hebben een prachtige game en er zit een ongelofelijk potentieel in de game. We spelen om te winnen, we spelen om de beste Battlefield game in de markt te zetten.

Miele snapt dat spelers dit nieuws misschien als teken zien dat men bij EA problemen heeft. Maar dat ontkent ze.

We nemen zo’n beslissing nooit zonder de input van Criterion. Ze hebben al eerder aan Star Wars Battlefront gewerkt en ook aan andere Battlefields. Ik ben er zeker van dat dit positief zal gaan zijn voor hen.

Het lijkt ook een tactische zet. Het is natuurlijk beter om Need for Speed op een zijspoor te zetten dan dat het samenvalt met een game die door Codemasters wordt uitgebracht. Men zal dus later weer aan de slag gaan met de volgende NfS.

Zij bezitten de Need for Speed franchise, daarom konden ze ook de remaster maken. Zij zijn verantwoordelijk voor alles wat met het merk Need for Speed te maken heeft.

Miele geeft aan dat DICE LA, die onder leiding staat van Respawn oprichter Vince Zampella, ook bezig is met de live service onderdelen van Battlefield. Ondertussen gaan de geruchten dat de volgende Battlefield weer terug gaat naar de huidige tijd en dat het multiplayer maps voor 128 spelers zal bevatten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments