Naast dat de leukste 8 Nederlanders op de Gamescom te vinden zullen zijn krijgt de Gamescom dit jaar een extra Nederlands tintje. De Nederlandse games-industrie is dit jaar de officiële partner van de Gamescom.

De Nederlandse games-industrie zal dit jaar in de spotlights staan op de Gamescom, het grootste game-evenement van Europa wat in Keulen plaatsvindt van 20 tot 24 augustus.

Het is ook het 10-jarig jubileum van het Holland Pavilion. Dit jaar wordt niet alleen het grootste Holland Pavilion ooit, maar zal ook een record-aantal deelnemers bevatten. Meer dan 30 Nederlandse bedrijven zullen hun games, diensten en producten laten zien op de Gamescom. Voorzitter van de Dutch Games Association, Horst Streck, zegt: “Het is een eer om gekozen te worden als officieel partner-land voor dit jaar. Voor ons in Nederland gaat onderdeel zijn van de games-industrie over creativiteit en onafhankelijkheid – nieuwe games vinden die de grenzen verleggen en het bedenken van leuke oplossingen voor zowel entertainment-producten als voor serieuze games.”

Op het Holland Pavilion vind je gevestigde namen zoals VR gameontwikkelaar Vertigo Games en Killing Floor uitgever Iceberg Interactive, maar ook kleinere teams zoals we gewend zijn van ons kikkerlandje.

Voor de gewone bezoeker hebben we echter slecht bericht, het “paviljoen” is alleen toegankelijk voor de pers en andere bedrijven. Maar wij zullen er zeker te vinden zijn, en middels onze filmpjes zullen jullie met ons mee kunnen kijken naar onze avonturen op de Gamescom. Hou onze website in de gaten dus!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments