Beetje geld verdienen met gamen? Dat is maar voor weinigen weggelegd. Vorige week ging een Nederlander met de prijzenpot aan de haal.

Jaden Ashman

Samen met zijn vijftien jaar oude Engelse partner Jaden Ashman heeft 21-jarige David Jong even wat potjes Fortnite gespeeld in New York. Daar werd namelijk de eerste Fortnite World Cup gehouden. De beide spelers staan bekend onder de tags Wolfiez en Rojo. In totaal hadden er 40 miljoen spelers een gooi gedaan naar de prijzenpot.

In een stadion gevuld met 23.000 fans speelde zij potje na potje en eindigde uiteindelijk op de tweede plaats na verslagen te zijn door Emil Bergquist Pedersen en David W. AKA Nyhrox and Aqua met een stand van 47-51. Daar hielden ze maar even een bedrag van ruim een miljoen dollar de man aan over.

David begon pas vorig jaar februari, tijdens de battle royale-hype, met Fortnite.

Een maat van me speelde PUBG, een ander battle royale-spel. Maar PUBG kostte 30 euro en dat wilde ik niet meteen uitgeven, dus begon ik met maar het Fortnite, wat gratis is. Eerst dacht ik: nee, dit ziet eruit als een spel voor kinderen. In PUBG heb je echt wapens, auto’s, dat is veel realistischer. Dat vind ik mooi, maar Fortnite draait naast het schieten ook heel erg om het bouwen. Nu vind ik dat veel leuker.

Dus moeders en vaders, klaag niet langer als je kinderen uren in Fortnite stoppen. Ze zullen je er later rijkelijk voor belonen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments