NBA 2K18 krijgt sociale open wereld

NBA 2K18 komt er bijna aan. De beste sportsgame there is in mijn nederige opinie. Wat zit er allemaal voor nieuws in dit jaar.

Men gaat allereerst een nieuwe social hub introduceren. Deze omgeving die The Neighborhood gaat heten, laat MyPark, Pro-Am en MyCareer samensmelten op één plek. Hierdoor wordt het verbeteren van je stats een stuk makkelijker.

Zodra je begint met NBA 2K18 kom je in een grote open-wereld gebied terecht. Zodra je MyPlayer maakt, begin je in The Neighborhood terecht waar je je avatar totaal kan aanpassen. Het gebied geeft je toegang tot een tattoo-shop, een sneakerwinkel en ga zo maar door. In de straten zie je half courts met minigames waaronder King of the Court, een driepunter wedstrijd, dunk wedstrijden, limited events en meer.

“The park bestaat nog steeds maar binnen dit systeem hebben we een totaal nieuwe ervaring gebouwd”, aldus 2K Digital Marketing Director Ronnie Singh. Het is tevens de plek waar je verbeteringen aan MyPlayer kan doen. Een totaal nieuwe oefenruimte waarin je specifieke stats kan trainen en dit zonder ‘gezeur’ van de coach. Iets wat in 2k17 op een bepaald moment wel erg vervelend werd.

Prelude

NBA 2K18 The Prelude start 8 september en de gratis demo geeft je een sneak peek in de nieuwe aanpassingen en toepassingen van de game. Via YouTube hebben we iets meer zicht gekregen op wat komen gaat. Het verhaal in 2K18 draait om een basketballer die zich gericht heeft op muziek en DJ worden. Tijdens een kleine break van die carrière move, gaat hij op straat aan een toernooi meedoen die The Proving Ground heet. Laat je daar uitzonderlijk goede resultaten zien, dan krijg je daarvoor de undrafted free agent status.

In deze Prelude is er nog geen mogelijkheid tot het online met anderen spelen. Het richt zich op CPU tegenstanders. Je kan dus alvast wat experimenteren met de spelsoorten die je aan je MyPlayer wil toekennen. Op 19 september komt de volledige game in de winkel te liggen en dan kan je echt los.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments