Na vier keer uitstel vrees je misschien voor afstel, maar de Xbox exclusive Natsuki Chronicles van het Japanse Qute is vanaf 25 december eindelijk speelbaar. De shoot ‘em up grijpt terug naar arcade hits als Gradius en R-Type. Pew pew!

Hoewel ik er zelf niets van kan maken heeft de president van Qute Corporation zijn excuses aangeboden voor de vele vertragingen die Natsuki Chronicles heeft opgelopen. De game zou in eerste instantie in 2015(!) uitkomen. Ik moet zeggen dat het eindresultaat er veelbelovend uit ziet. En dan doel ik niet op het grafisch vertoon, ondanks de beloofde 4K ondersteuning. Het lijkt simpelweg een hele degelijke shmup te zijn geworden.

In Natsuki Chronicles beschik je over twee game modes. In Chronicles-mode doorloop je de gehele verhaallijn terwijl Arcade-mode veel meer gericht is op de klassieke shoot ‘em up ervaring. 30 minuten knallen, je naam op de online leaderboards neerzetten en klaar. Ondanks de beloofde herspeelbaarheid hoop ik dat Chronicles mode een aanzienlijk hogere speelduur heeft. De game ligt namelijk voor een adviesprijs van € 42,49 euro in de winkel.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments