Alles wat CD Projekt RED nu naar buiten brengt rondom Cyberopunk 2077 of iets van The Witcher wordt onder de loep genomen en uitgekamd. Optioneel wordt er ook nog heel veel hype gegenereerd zoals met dit berichtje over een eventuele nieuwe Witcher game.

Cyberpunk 2077 komt later dit jaar uit en is eigenlijk al vrij ver in de ontwikkeling. De game zou eigenlijk al volgende maand uitkomen maar in verband met allerlei optimalisatieprocessen voor de basis Xbox One en natuurlijk in het algemeen verbeteringen aanbrengen heeft CD Projekt RED ervoor gekozen om de game in september op de markt te brengen. Een deel van het team is alweer bezig met een volgende singleplayer game en dat wordt er eentje in het universum van The Witcher. Je hoeft je niet te gaan verheugen op een The Witcher 4 waar je wederom met Geralt of Rivia op avontuur gaat, want dat verhaal is namelijk voorbij. Je zou misschien nog Geralt tegen kunnen komen in toekomstige games, maar het hoofdpersonage zal iemand anders zijn.

Wat de game dan wel zou worden is natuurlijk niet gezegd. We weten dat CD Projekt RED een nieuwe licentiedeal met de schrijver van de Witcher-boeken heeft gesloten, meneer Andrzej Sapkowski. Hierdoor kan de studio door met het bronmateriaal. Nu ben ik zelf een fan van de boeken en weet ik dat er nog veel verhalen te vertellen zijn. Met name Ciri heeft wel een eigen origin-verhaal waar in The Witcher 3 alleen maar naar gehint wordt.

Het is niet heel gek dat CD Projekt RED verder gaat met de franchise. Op dit moment is The Witcher als serie ook behoorlijk populair op Netflix en door met games bezig te gaan kan de populariteit mooi toenemen. Natuurlijk is het succes van de serie ook wel te danken aan The Witcher 3 waarmee de franchise sowieso wereldwijd veel bekender werd, maar het is verder geen wedstrijd tussen de verschillende media. Voor nu is het gewoon heel lang wachten, want een nieuwe Witcher-game zal waarschijnlijk pas in 2025 uitkomen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments