Revolution Software heeft vandaag aangekondigd dat Broken Sword 5 – The Serpent’s Curse naar de Xbox One en PS4 komt.

De reden waardoor dit mogelijk is gemaakt, is de succesvolle Kickstar campagne die in dertien dagen haar doel had bereikt. De digitale versie zal beschikbaar zijn in de Xbox Games Store. De fysieke editie wordt gedistribueerd door Ravenscourt en daar zit tevens een graphic novel bij over de introductie van de game.

Charles Cecil, Oprichter & CEO bij Revolution Software, laat het volgende weten:

“We zijn verheugd om Broken Sword 5 naar PS4 en Xbox One te brengen – met verbeteringen ten opzichte van de andere versies zoals toegevoegde animaties en audio, een character gallery, en veel console-specifieke verbeteringen. De Broken Sword games hebben een mooie geschiedenis op PlayStation en Xbox consoles. Er zijn zoveel trouwe fans, zoals de 15.000 fans die de originele Kickstarter campagne steunden al hebben laten zien – het is fantastisch om de games nu naar alle console spelers te kunnen brengen die ons vroegen om de game voor hun favoriete platform uit te geven.”

Broken Sword 5 - the Serpent's Curse - George and Nico

Broken Sword 5 - the Serpent's Curse - Waking Laine (Wide Shot)

Het verhaal van dit spel gaat over het avontuur van advocaat George Stobbart en journalist Nico Collard, die op het spoor zijn van een moordzuchtig complot die is ontstaan in het oorlog verscheurde Europa. Maar het complot gaat verder dan alleen het tijdperk van de oorlog, de wortels liggen namelijk al in mysteries die ouder zijn dan het geschreven woord.

Toegegeven, ik heb helemaal geen Broken Sword gespeeld vroeger, maar het ziet er wel fancy en kleurrijk uit. Het spel zit vol puzzels en speurwerk en dat trekt mij meestal wel. Met de kracht van de Xbox One is het natuurlijk helemaal alsof je naar een interactieve tekenfilm zit te kijken. Dat is alleen maar mooi! Hieronder even een filmpje.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments