Het is al een tijdje geleden dat er werd aangekondigd dat je zowel je toetsenbord als muis zou kunnen gebruiken voor jouw Xbox. Na maanden speculeren en vraagtekens komt het nu wel erg dichtbij! 

Onlangs is de nieuwe najaarsupdate uitgerold voor de Xbox. Een update waar toch wel weer wat nieuwe vernuftige updates in zitten zoals Jeffrey hier verteld. Daarnaast was er al bekend dat een toekomstige update nieuwe avatars, ‘game gifting’ en Xbox backwards compatibility zou bevatten. Wat er nog niet bekend was, en nu wel, zijn de details voor de komende update voor de ‘alpha’ leden van het Xbox Insider Program. Muisondersteuning zou daar zomaar deel van kunnen uitmaken…

Muis vs controller

Het nieuwe menu met muisinstellingen zal zich onder ‘kinect & apparaten’ gaan bevinden. Voorlopig kun je hier overigens enkel de snelheid van de muisaanwijzer instellen en zou alleen werken bij games en apps die de juiste API ondersteunen.

Tot nu toe is Minecraft de enige game die zowel toetsenbord als muisondersteuning ondersteunt op de Xbox maar in de toekomst zal dit zeker gaan veranderen. Microsoft heeft overigens wel aangegeven dat je in toekomstige games niet geforceerd zal worden om, als jij met een controller speelt, het op te nemen tegen spelers die met een muis aan de slag gaan. Ik vermoed dus dat je tijdens het aangaan van een multiplayer-sessie zal moeten gaan aangeven of je het erg vindt om tegen een muis te spelen of dat je liever enkel tegen spelers met een controller strijdt. Kortom… toetsenbord en muisondersteuning zal optioneel worden voor de spelers die hier van houden voor zowel multi- als single player.

Het zal overigens geen toeval zijn geweest dat Halo Wars 2 zojuist heeft aangekondigd dat de game cross-play tussen Windows 10 en Xbox zal gaan ondersteunen in een toekomstige update. Halo Wars 2 is natuurlijk wel een van de betere games om te testen met je muis en toetsenbord, gezien de strategische aspecten in de game en het hogere ratio aan acties-per-minuut dan zij die een controller gebruiken.

De Alpha update zal niet lang op zich laten wachten, echter weten we nog niet wanneer deze precies komt en of deze ook daadwerkelijk de muisondersteuning zal bevatten. Geduld is immers een schone zaak…

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments