Het zou natuurlijk geen perfecte Ubisoft launch zijn van Assassin’s Creed, als er niet al vijftien duizend DLC pakketten worden aangekondigd van tevoren. We hebben ook totaal niet het gevoel dat er missies uit de game worden gehaald en extra worden verkocht middels DLC (/sarcasm). Gelukkig bieden ze nu wel iets interessant aan, namelijk seriemoordenaar Jack the Ripper.

Waar AC: Unity vrij matige extra DLC van tevoren aankondigde, is het nu wel echt interessanter en ik had eigenlijk ook niet anders verwacht in de Victoriaanse setting, namelijk DLC over Jack the Ripper. Even wat bijkomstige informatie over Jack the Ripper. Iedereen kent de naam wel, maar wat heeft deze seriemoordenaar gedaan? In het kort is Jack the Ripper een naam voor een ongeïdentificeerde moordenaar die in de arme gebieden van Londen in 1888 actief was. Zijn slachtoffers waren vooral prostituees die op gruwelijke wijze werden gemutileerd. Denk aan organen die werden verwijderd, maar wel op zo’n wijze dat de moordenaar duidelijke anatomische kennis had over hoe de organen het beste verwijderd kunnen worden. Deze moordenaar werd veel besproken in de media van toen en vormt nu de basis voor de DLC van Assassin’s Creed: Syndicate.

Zoals je in de trailer kan zien, heeft het de goede duistere sfeer te pakken die angst en mysterie uitdrukt. Aan het einde krijg je te horen: ‘Try to stop me’. Kortom, speel je misschien een politie agent of gewoon nog één van de tweeling? Misschien is Evie wel het slachtoffer en moet je met haar aan de gang om Jack the Ripper te stoppen? Genoeg materiaal om goede DLC van te maken! Je kan met AC: Syndicate van tevoren een Season Pass kopen, zodat je sowieso Jack the Ripper DLC krijgt. Echter kan je ook gewoon wachten of later voor goedkoper aanschaffen. Eerst maar eens zien of Syndicate een beetje te doen is ten opzichte van Unity. Deze beelden beloven in ieder geval wel een goede basis voor mooie DLC, want als de missies groot genoeg zijn, dan kan Assassin’s Creed misschien eindelijk afstappen van hun ‘snel cashen’ imago na Unity. Immers, vele uren aan extra gameplay zijn misschien wel onze extra euro’s waard.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments