Online werelden zijn al een tijdje een nieuwe trend binnen de games-industrie. Games als Destiny en GTA V hebben een nieuw tijdperk aangewakkerd waarin iedere grote studio het aandurft om een grote online wereld te maken. Nu met The Division beta op volle gang lijkt het erop dat EA ook een grote slag met deze trend wil gaan slaan. Zo kwamen er een paar hele interessante vacatures van Bioware online.

In de vacature werd gerefereerd aan een nieuwe IP waar aan gewerkt gaat worden. Op zich klinkt dit natuurlijk niet heel erg spannend maar een MMO-game op je CV is een pluspunt in deze vacature. Het online-component is natuurlijk wat een MMO zo karakteristiek maakt. Je zou kunnen zeggen dat Bioware weer een beetje een game als Star Wars: The Old Republic gaat maken, aangezien deze game ook een MMO was. Persoonlijk vond ik SWTOR een groot succes en heb ik dat met heel veel plezier gespeeld. Games als Mass Effect en Dragon Age wil je het liefst met je vrienden spelen natuurlijk.

Logo_bioware_dragon-2

Bioware kwam naast het nieuws over de vacatures deze week ook nog door middel van een enquête in het nieuws. Er werd aan de community gevraagd of er vraag was naar een puur tactische Dragon Age. Uit de community kwam een positieve reactie dus kijk niet raar op als we bij de E3 een soort mini-Dragon Age te zien krijgen. De gameplay van Dragon Age is naar mijn mening zo karakteristiek dat ik denk dat een puur gameplay gefocuste Dragon Age wel aan kan slaan. Een soort stand-alone versie met een prijs van rond de 20 euro is dan iets waar dit denk ik op uit zal komen. Hoe denken jullie dat een kleine simpelere Dragon Age eruit gaat zien? Laat het weten in de comments!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments