Modden, het is iets wat op pc’s bij veel games gebeurt. Lekker zelf dingen bouwen en aanpassen. Op de One is het maar aan enkele games voorbehouden.

Voor het eerst komt er echt een modding platform naar de Xbox One. Paradox Interactive, die we kennen van Cities: Skylines, heeft namelijk aangekondigd dat ze samen gaan werken met Microsoft om zo hun modding platform, Paradox Mods, geschikt te maken voor de Xbox One.

Door deze samenwerking kunnen mod creators heel simpel hun mods tussen pc en Xbox One ‘met een losse upload’ met behulp van de Paradox Launcher of GOG delen.

Modding was en is een belangrijk onderdeel in de Paradox community. We hebben de manier waarop we onze games uitbrengen gevarieerder gemaakt, we willen er zeker van zijn dat al onze speler mee kunnen doen in het creëren van mods.

De eerste game die aan de beurt gaat komen is Surviving Mars waarin je een kolonie op Mars moet bouwen. Er zijn meer dan 30 mods voor deze game beschikbaar en die kan je dan ophalen via het Paradox account op het titelscherm van de game.

Op dit moment is Surviving Mars nog de enige Xbox One titel die dit gaat gebruiken maar Paradox heeft al aangegeven dat men mods ook naar andere titels later dit jaar gaat brengen. Op de site van Paradox kan je een aantal van die mods bekijken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments