Hartstikke goed nieuws voor MMORPG liefhebbers, Black Desert Online komt naar de Xbox One!

Waarom is dat goed nieuws? Omdat Black Desert Online nu één van de grotere titels is op de pc die echt vernieuwing brengt in het genre. Vraag het maar na aan XboxNederland member Bradley of oudgediende Martin die al tientallen uren er in hebben zitten, Black Desert Online is een goede en verslavende game.

Porten naar de console, een beste uitdaging

Via het Twitter account van Black Desert Online is bekend gemaakt dat de Xbox One versie in de maak is bij Pearl Abyss. Het blijft natuurlijk wel gissen wanneer zo’n console variant komt, want misschien is het vechtsysteem nog best goed over te zetten… de grafische kant is een heel ander verhaal. Op de pc vereist het spel al best wat kracht en ik ben bang dat er heel erg veel optimalisatie moet plaatsvinden voordat een Xbox One dit spel kan draaien. Black Desert Online is niet voor niks één van de mooiste MMORPG’s op het moment. Misschien dat de Scorpio de game wel soepel kan draaien.

Waar heb je het nou eigenlijk over?

Black Desert Online is een Massively Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG). In de game kan je echt allerlei kanten op. Het heeft gevechten maar ook economische aspecten. Het is allemaal (te) uitgebreid en je wordt als speler al snel overspoeld met duizenden quests. De game biedt een erg grote wereld met allerlei soorten landschappen, vol met goblins, orcs, dieren, elven, etc. Ik heb het heel even gespeeld op de pc en kon er niet echt een rode lijn in vinden behalve een kinderachtige schaduw waar je mee communiceert zo nu en dan. Helaas leg je al snel de main quest aan de kant en ga je jezelf sterker maken. Het vecht-systeem is fantastisch en intuïtief, je kan veel klimmen (parkour) en het trade-systeem is heel erg uitgebreid. Klappen die je tijdens gevechten uitdeelt creëren het gevoel van impact en de spreuken die je doet zien er grafisch goed uit.

Met name de vrijheid die je als speler krijgt, plus de levende wereld an sich, zorgen ervoor dat het op de pc een vrij sterke spelersbasis heeft (3 miljoen spelers). Volgens mij is Black Desert Online een zeer welkome toevoeging voor het MMORPG genre op de Xbox One. Tot nu toe hebben we The Elder Scrolls Online, maar er mag best weer een keer variatie komen. Ik heb het gevoel dat een port van Black Desert Online nog best lang kan duren, maar de bevestiging dat men er mee bezig is, is al goed.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments