De abonnementsdienst van Microsoft, de Xbox Game Pass, draait nu een kleine 14 dagen. Met een lijst van rond de 100 games is een start gemaakt met deze service. Maar wat kan je nu elke maand verwachten?

Want die vraag blijft vaag. Microsoft heeft deze week laten weten dat er elke maand minstens vijf games bij gaan komen. “We hebben het over het ‘meer is beter’ idee en dat betekent dat er altijd wel iets nieuws te spelen moet zijn”, verklaart Xbox Game Pass senior product manager Dennis Ceccarelli op de E3. “Dus op de eerste dag van elke maand zal je op zijn minst vijf nieuwe games in de Game Pass catalogus te vinden zijn, elke maand. We doen ons uiterste best om jullie een geweldige mix van games aan te bieden van verschillende kwaliteit, verschillende genres. Dus wie je ook bent, als je een Game Pass lid bent dan kan je elke maand weer iets nieuws gaan spelen”.

Hoe lang blijven de games?

Op de vraag welke games er weer uit de Games Pass gehaald gaan worden geeft hij aan dat er voor november geen games uit zullen gaan. “De grote vraag draait om het weer verlaten van games. We zien veel vragen en veel aannames daarover. En hoewel de periode dat een game in de catalogus blijft staan niet is vastgelegd, sommige titels zullen de pass ooit weer verlaten. Maar om jullie gerust te stellen, onze eerste games blijven minstens tot november. In werkelijkheid blijft het grootste deel van de titels lang genoeg staan om ze uit te spelen en zelfs de DLC te proberen. Ze zullen niet morgen al weggaan”.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments