Dat Minecraft na al die jaren nog steeds een razend populaire game is, dat wisten we wel. Maar dat de ontwikkelaars van Mojang maandelijks 112 miljoen gamers op hun servers verwelkomen… holy shit! Groeit de playerbase dan nog steeds?

Ja, de playerbase van Minecraft groeit al meer dan 10 jaar na release nog steeds! En niet te zuinig ook, laat Helen Chiang (foto) weten in een interview met Business Insider. Eind 2018 publiceerde Microsoft dat Minecraft maandelijks rond de 75 miljoen spelers actief in de servers heeft. Dat betekent dus dat de playerbase in het afgelopen jaar een flinke groei heeft gemaakt van meer dan 30 miljoen spelers!

Helen Chiang (Studio Head van de Minecraft Franchise bij Microsoft)

Multiplatform

Minecraft is inmiddels op alle platformen te spelen, waaronder ook op je smartphone. Hoewel Minecraft een betaalde game is op de meeste consoles, maakt het ook onderdeel uit van de Game Pass subscriptie. In het interview laat Chiang weten dat Minecraft niet altijd de game is die op de voorgrond staat, maar ‘het is de game waar iedereen van houdt om naar terug te keren’. Ook is het een game die spelers op meerdere platformen tegelijk spelen.

De ontwikkelaars van Minecraft zitten bovendien niet stil. De game komt geregeld in nieuwe varianten op de markt, updates worden met enige regelmaat toegevoegd en belangrijke mijlpalen voor Minecraft worden gevierd. Hoewel ik zelf de game niet speel, heb ik wel de indruk dat het fijn vertoeven is in het bruisende Minecraft-universum.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments