Afgelopen september is de Better Together update voor Minecraft online gekomen. Deze update zou alle oude versies van Minecraft zoals de Xbox One Edition, de Pocket Edition en de Gear VR Edition moeten vervangen. 

Bedrock Edition

De Better Together update wordt ook wel de Bedrock Edition genoemd. Het idee achter de update is heel erg leuk. Alle versies werden samengevoegd, wat betekende dat iedereen samen kon spelen, zowel console als pc, alles ging door elkaar. Tegenwoordig heet iedere Minecraft game dan ook ”Minecraft”, het hele ”… Edition” stukje hebben ze weggelaten.

Helaas betekende dit ook dat iedere versie een kopie van de pc-versie is geworden. Normaliter zorgde 4J Studios ervoor dat iedere versie optimaal werd aangepast aan het platform waarvoor deze werd uitgegeven. Zo werden dingen als het plaatsen van objecten en het openen van je inventory in elke versie anders, want dan werkte het naast snel ook heel goed. Maar bij de Better Together versie hebben ze 4J Studios achterwege gelaten. Dat is misschien wel de grootste fout geweest die Mojang heeft gemaakt.

Better Together is misschien wel de slechtst bedachte naam voor deze update.

Reviews

De recensies voor de Bedrock Edition die in de Xbox Store te vinden zijn, zijn ook niet al te positief. De Xbox One Edition kreeg een 4.4 van de 5, met maar liefst 111k recensies. Terwijl de Minecraft Bedrock versie een 2.6 krijgt, met 5.7k recensies. Dat is dus hele andere koek. Woorden als ”terrible downgrade” en ”not ready for public release” vliegen je dan ook om de oren. Op consoles duurt het bijna 2x zo lang om ook maar één steen te kunnen plaatsen. Verder is de framerate instabiel en crasht de game om de haverklap. Het wordt de spelers dus wel erg lastig gemaakt om weer eens lekker een hele middag aan Minecraft te besteden.

Als Xbox One speler kun je momenteel nog wel met de oude ”Xbox One Edition” aan de slag. Dus zo is het probleem makkelijk opgelost. Het nadeel is dat deze versie geen updates meer gaat krijgen, dus over een tijdje zal deze flink verouderd zijn.
Op de Minecraft feedback pagina wordt daarom ook veelal gevraagd om de speciale console-versie zoals hij eerst was. Het is ontzettend leuk om met anderen te kunnen spelen, maar dan moet alles wel werken.

Het is dus hopen dat de Bedrock Edition een update krijgt waarin de console versies weer even worden aangepakt. De Nintendo Switch is momenteel nog niet in de Bedrock Edition opgenomen. Wellicht dat ze dus eerst een update gaan maken, voor de Switch er ook bij zal komen. Dat geeft in ieder geval wat hoop!

Welke versie vinden jullie het fijnste spelen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties