Het wordt bijna saai om alle successen te rapporteren rondom Rockstar Games. Het blijft alleen zo indrukwekkend dat het wel gemeld moet worden. Er zijn namelijk nieuwe cijfers bekend van het aantal verkochte GTA5 en Red Dead Redemption 2 exemplaren.

Wist je nog dat ik had gemeld dat GTA5 het meest succesvolle entertainment product aller tijden is? Rond die tijd stond de teller nog op 90 miljoen verkochte exemplaren van GTA5. Dat zijn er nu officieel 100 miljoen! Jackpot!

Red Dead Redaaaaaaaamnption

Alsof dat niet genoeg is, is er ook nog gemeld dat Red Dead Redemption 2 vanaf 26 oktober maar liefst 17 miljoen keer is verkocht. Leuk feitje hierbij is dat deel 2 in de eerste acht dagen nog meer heeft verkocht dan de originele game in acht jaar tijd. Red Dead Redemption 1 is namelijk ‘maar’ 15 miljoen keer verkocht. Dat is misschien ook de reden dat we nog enigszins huiverig waren of deel 2 echt als een gek ging verkopen. Een game in het Wilde Westen blijft eerder iets niche dan mainstream. Maar met 17 miljoen verkochte exemplaren in zo’n korte tijd, zijn er volgens mij vele innerlijke cowboys ontstaan.

Red Dead Redemption 2 is dus nu al een groot succes. Het is natuurlijk nog wachten op de vele awards die de game zal ontvangen dit jaar. Game of the Year? Ik denk het wel.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments