Ik heb inmiddels al heel wat games gespeeld en heb daarmee heel veel personages leren kennen. Het werd dus wel tijd voor een top 5 van mijn favoriete speelbare personages.

5. Spyro

Het allerliefste draakje dat je ooit zult leren kennen. Spyro! Dat schattige paarse beestje dat eigenlijk helemaal niemand kwaad wil doen. Tenzij je aan zijn eieren zit natuurlijk…

Mijn allereerste Spyrogame speelde ik op mijn Playstation 1, ik was direct verkocht! De manier waarop ik al huppelend door de levels bewoog terwijl ik mijn vijanden tot as verbrandde was heerlijk. daarnaast zat de game gewoon lekker in elkaar natuurlijk. Je kon vliegen, rennen, puzzeltjes oplossen, vuurspuwen(!!), zwemmen en dat allemaal met dat lieve draakje. Oh Spyro, wat hoop ik dat we jou ooit op de Xbox mogen verwelkomen.

4. Agent 47

Beter bekend als de enige echte ‘Hitman’. Aangezien ik een onwijze fan ben van alles wat met spionnen en stealth games te maken heeft kan deze gast natuurlijk niet in mijn lijstje ontbreken.

Agent 47 is een ware sluipmoordenaar voor de ICA (International Contract Agency). En maakt sinds het jaar 2000 menig boefje een kop kleiner. Deze professionele en supergetrainde huurmoordenaar beschikt over alle vaardigheden die hij zou moeten beschikken. Vermommen, verstoppen, vermoorden… alles wat met ‘ver-‘ begint kan hij wel.

Nu vraag je jezelf natuurlijk af waarom deze gast dit allemaal zo goed kan en dat zal ik je even heel kort uitleggen. Dokter Kovacs was aan het experimenteren met klonen en daar kwam Agent 47, ’s werelds beste huurmoordenaar uit. Inmiddels is deze serie behoorlijk uitgegroeid. Met ondertussen alweer 2 verfilmingen en een totaal aan 9 games weet hij ons te blijven boeien. Verder kan ik je helaas niks vertellen over hem, dat is strikt geheim.

3. Shepard

In dit lijstje mag Shepard absoluut niet ontbreken. De prachtige avonturen die wij samen hebben beleefd en de romances die wij zijn aangegaan. Wat waren ze mooi. Mass Effect 1 blijft nog steeds één van mijn favoriete games, heerlijk! Daarbij was Shepard natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Shepard is een genderloos wezen met een uitgebreid scenario aan vaardigheden en persoonlijkheden. Zo kon ik ervoor kiezen om als botte meid door het leven te gaan. Maar ook als zoetsappige gast werd ik geaccepteerd in dit universum vol met verschillende levensvormen. 

Wat mij vooral aanspreekt van dit personage is de reflectie op jezelf. Er zijn zo ongelofelijk veel mogelijkheden om je personage naar jouw eigen leven te vormen, dat het bijna eng is. Je kunt bijvoorbeeld overal onwijs arrogant of juist heel erg lief op reageren. Daarnaast kun je je vaardigheidspunten investeren in zwaar geschut of je juist focussen op het wat kleinere arsenaal. Last but not least kun je met verschillende mensen en wezens het bed een nachtje delen. Eigenlijk kennen we dit al van andere RPG’s natuurlijk maar Mass Effect blijft voor mij een uitblinker in dit genre. Ik kan dan ook niet wachten op Andromeda, het volgende deel in deze serie. Helemaal niet na het lezen van dit artikel!

2. Ezio Auditore da Firenze

Als jullie mijn voorstelartikel hebben gelezen weten jullie inmiddels dat ik gek ben op games waarin je op sluikse wijze je vijand moet vernietigen. En als iemand daar goed in is, is Ezio dat wel.

Deze jongeman is bekend van de Assassin’s Creed serie en is een heuse assassijn. Tot zijn 17e was hij zich onbewust van zijn Assassijnenbloed, totdat hij getuige was van de executie van zijn vader en twee broers, Frederico en Petruccio. Hij werd gedwongen met zijn moeder en zus zijn geboortestad te ontvluchten en onderdak te zoeken in de Villa Auditore in Monteriggioni. Hier begint het verhaal. Je volgt een ware opleiding tot assassijn en begint zo aan een avontuur dat moet leiden tot de ultieme wraakpoging, waarbij je nog van alles gaat meemaken.

Wat mij het meeste aanspreekt aan Ezio is zijn charme, dat spat er van af! Hij weet alle dames de weg naar zijn bed te leiden en kan lullen als brugman. Daarnaast is hij natuurlijk onwijs goed in rondrennen en vijanden vermoorden, maar dat is natuurlijk maar een ‘bijzaak’.

1. Zelda! Ik bedoel… Link!

Tja, laten we maar niet beginnen over het aantal mensen dat nog steeds niet weet dat dat schattige jongetje met die groene muts niet Zelda heet, maar Link. En over het feit dat deze game helemaal niks met een Xbox te maken heeft. Toch staat deze zwaardvechtende macho op mijn nummer 1. Voornamelijk omdat Link mij toch wel tot de gamer heeft gemaakt die ik nu ben. Ik heb inmiddels elk deel van de serie uitgespeeld en kan niet wachten op het volgende pareltje. Link wist op jonge leeftijd mijn hart al te veroveren. 

Qua verhaallijn komen we met deze games redelijk dicht in de buurt van Mario. Jouw liefje, Zelda, is namelijk ontvoerd en aan JOU de taak om haar even te bevrijden. Dat is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. Zo is er in totaal een gigantisch arsenaal aan vijanden die je op verschillende manieren moet uitschakelen en enkel met je zwaard gaat dit niet lukken natuurlijk. Zo kun je in ‘Twilight Princess’ veranderen in een weerwolf en heb je in ‘Ocarina of Time’ een rare fluit tot je beschikking waarmee je ook nog eens een honderdtal aan puzzels moet zien op te lossen.

Hierdoor heeft elk deel in deze reeks iets unieks, zoals een voorwerp of een bepaalde gave waarmee jij de game moet zien door te komen. Dit geeft elke game een eigen sfeer en unieke setting, waardoor het telkens lijkt of je een volledig andere serie aan het spelen bent, zonder dat je het vertrouwde gevoel van Zelda en Link kwijtraakt. Zodoende is er zoals hieronder te zien in elk deel wel gebruikt gemaakt van een ander ontwerp voor Link om er zo voor te zorgen dat de wereld en de setting van de game perfect aansluit op het personage dat je bestuurt. Dat gecombineerd met het verhaal, de gameplay en de muziek maakt Link voor mij de perfecte personage in de voor mij beste gamereeks ooit gemaakt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments