Oculus Rift, HTC Vive, PSVR. Allemaal producten waaruit je af kunt leiden dat Virtual Reality best een dingetje is momenteel. Grote afwezige in dit rijtje is Microsoft en daar hebben ze hun redenen voor.

Ondanks al die producten voor VR is de gamingwereld nog best verdeeld over deze technologie. Zo zijn ontwikkelaars Turtle Rock en CCP Games al volop bezig met het experimenteren met VR, terwijl Take-Two veel sceptischer is. Hun CEO Straus Zelnick is namelijk nog niet overtuigd dat het “krachtige technologie voor entertainment” is.

Microsoft hangt iets meer in het midden. De eerste Mixed Reality headsets voor Windows zitten eraan te komen en daar zal een Halo experience bij zitten om het uit te proberen. Dat gezegd hebbende, ze zijn daarnaast nou niet heel erg druk bezig om deze technologie in de core-games voor de Xbox One of Windows 10 te implementeren. Albert Penello (daar is hij weer) had daar het volgende over te zeggen:

Er wordt nog enorm geƫxperimenteerd met VR. Dat is niet een verkapt excuus. We hebben geleerd van de Wii en de Kinect dat het domweg overzetten van een spelervaring naar VR geen winnende strategie is. Het zijn de eigenaardige, puur op VR gerichte ideeƫn die het uiteindelijk goed doen. Dit is echter niet iets waar we ontwikkelaars dit jaar mee af wilden leiden.

Klinkt alsof Microsoft het wel degelijk ziet zitten in VR, maar dat de timing op dit moment gewoon nog niet gunstig is. Ze komen natuurlijk nog met een nieuwe console dit jaar, de Xbox One X en ontwikkelaars zijn nog duidelijk aan het experimenteren met de technologie.

De X gaat VR wel ondersteunen dus het lijkt vooral een kwestie van tijd, maar ze hebben groot gelijk bij Microsoft dat ze wachten totdat ze het echt voor elkaar hebben, dan dat ze met halfbakken producten aan komen zetten.

Is VR een investering die jullie zouden willen doen?

2
Reageer op dit artikel

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RencoImpossibility91 Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Impossibility91
Lid
Impossibility91

Ik ben in ieder geval zeker niet van plan een investering in VR te doen! Het is wat mij betreft toch net even iets teveel een gimmick, en niet iets dat je dagelijks thuis gaat gebruiken. +het is vrij prijzig.

Er zit denk ik daarentegen wel veel meer toekomst in Augmented Reality zoals met de HoloLens. Alleen of dit met games/gaming ook zo gaat zijn betwijfel ik nog wel…