Als we Microsoft ergens over mogen complimenteren dan is het wel hun inspanning om iedereen te laten gamen, ook als dat door een beperking lastiger is.

Vorig jaar kwam de Xbox Adaptive Controller al op de markt en dit zorgde ervoor dat veel spelers met een lichamelijke beperking eindelijk games op een fijne manier konden spelen. Maar men gaat verder.

Een nieuw patent laat zien dat Microsoft bezig is met een controller die voelbaar brailleschrift mogelijk maakt. Het patent laat details zien van een controller die een variatie aan aanpassingen laat zien waardoor er een alternatieve input en output mogelijk is waarmee men het mogelijk wil maken om mensen die een visuele beperking hebben toch games te laten spelen.

Wat we ons daarbij moeten voorstellen, mensen die visueel beperkt zijn en games spelen, dat is nog lastig. Wat de controller mogelijk maakt is dat men een game kan spelen met deze controller of via braille teksten kunnen invoeren. Een los paneel aan de achterkant van de controller zal voelbare feedback naar de spelers geven. Hierdoor kunnen ze braille ontvangen en sturen via het contact met de zes paddles.

Ook zou er een accessoire komen die spraak naar braille omzet waardoor je ook met gesproken woorden de boel kan aansturen. Het patent legt uit dat met het verbeteren van de graphics in de games en de snelheid die we zien in bijvoorbeeld vechtgames, dat het hierdoor lastiger is geworden voor visueel beperkten om games te spelen. De controller zal een gewone grootte hebben.

Ik ben eerlijk gezegd heel geïnteresseerd in hoe dit in de praktijk precies werkt. Maar hoe dan ook, het blijft mooi dat Microsoft geld en resources blijft steken om een relatief kleine groep gamers toch aan het spelen te helpen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments