Is er na de nieuwe update niets meer te wensen over? Absoluut wel en Microsoft is daar ook mee bezig.

Zo is er veel vraag naar het gebruik van muziek op de achtergrond van je Xbox One. Laat dit nu ook op de to-do lijst staan van Microsoft. Mike Yabrra, baas van de techniek bij Xbox, vertelt dat ze er mee bezig zijn, maar dat het tijd kost om deze functie goed werkend te krijgen.

Muziek lekker op de achtergrond laten draaien

”Background muziek staat op de lijst. Windows 10 is een grote hulp bij het zoeken naar de juiste manier om dit werkend te krijgen. We streven ernaar om het zo te laten werken dat het de fans zal verrassen.”

Hij laat weten dat ze proberen om deze achtergrondmuziek functie op dezelfde manier te activeren als men nu doet met de screenshot functie. Over deze screenshots functie zegt Ybarra het volgende:

Mike-Ybarra”We hadden iets middelmatigs kunnen afleveren. Maar omdat wij als bedrijf altijd bezig zijn met functies waar we onze fans mee willen verrassen, hebben we gewacht totdat deze functie beter in elkaar zat. En dus ook PNG bestanden zou ondersteunen. Als we naar achtergrondmuziek kijken en we uitproberen te vinden hoe dit het beste past en hoe we dit technisch tot stand kunnen brengen, dan willen we er zeker van zijn dat dit voor iedereen werkt. Het staat absoluut op ons lijstje, we zijn ermee bezig en het is iets wat wij zelf ook graag voor elkaar willen krijgen.”

Op dit moment kan je de Xbox Music app gebruiken om, terwijl je een game speelt, naar muziek te luisteren. Maar dit werkt alleen maar met de Snap functie. Het neemt een deel van je scherm in en is dus geen ideale oplossing. Er is vraag naar een betere oplossing. Op de Xbox Feedback site hebben meer dan 21.000 mensen hun stem gegeven aan ‘Het afspelen van muziek zonder de Snap functie”
Ybarra liet ook meer horen over de worstelingen met het nieuwe achievement systeem. Hij geeft toe dat het gebruik van tijdelijke challenges geen succes was, omdat ze slecht te vinden waren. Dus men wil dit in de toekomst ook gaan verbeteren. Deze uitdagingen moeten spelers de mogelijkheid gaan geven om een soort bonussen vrij te spelen, zoals avatar items.

Xbox 1 games ook naar de Xbox One?

Over de mogelijkheid om ooit de originele Xbox games op de One te kunnen spelen, iets waarover Phil Spencer eerder liet weten dat hier over nagedacht werd, liet Ybarra het volgende horen.

”We zijn nog niet bezig met de mogelijkheid om de originele Xbox 1 games op de Xbox One te laten draaien. Onze focus ligt op dit moment bij het toevoegen van meer Xbox 360 games, maar niets is onmogelijk. Het is een uitdaging. Het werkend krijgen van de 360 emulator was een behoorlijke taak en het wordt een meerjarige investering om helemaal terug te gaan naar de originele Xbox. Dit zou een grote uitdaging voor het team worden. We hebben het geluk dat we een geweldig engineering team hebben die uitdagingen niet uit de weg gaat en ik ben er zeker van dat ze hier wel mee bezig willen gaan.”

Nog even geduld gewenst dus. Nu maar hopen dat de muziek functie snel komt, want dit zou toch een hele grote verbetering zijn voor de Xbox One. Die Xbox 1 games kunnen altijd later nog komen. Ik ben al blij met dit goede nieuws!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments