Het is tegenwoordig normaal dat je naar je ervaring met je nieuwe product wordt gevraagd. Microsoft is daar niet anders in en kijkt zo of men nog zaken kan verbeteren.

Zo’n onderzoek is ook onder de bezitters van de nieuwe Series X of S gehouden. In dat onderzoek stonden wat interessante vragen die een hint naar toekomstige veranderingen zouden kunnen bevatten.

Naast alle gewone vragen zoals hoe tevreden je bent over je console, stonden er ook wat specifiekere vragen in de lijst. Een daarvan was wel heel opmerkelijk. Er werd gevraagd of men ‘zich bewust was van de eigenschappen van PlayStation controllers’ en of men die eigenschappen ook op een Xbox controller zouden willen zien.

Waarschijnlijk doelt men hier vooral op de adaptive triggers, een systeem waarbij de weerstand van de triggers zich aanpast aan de game, en de haptic feedback, een systeem die subtiele vibraties laat voelen bij bijvoorbeeld regen in een game.

Er zullen Xbox-gebruikers zijn die deze DualSense controller eigenschappen ook graag op hun eigen controllers willen zien verschijnen. Het is niet de eerste keer dat Xbox eigenschappen van zijn concurrent ‘leent’. Zo zien we nu ook de Share knop op je Xbox controllers, iets wat bij de PS4 controller al aanwezig is.

Maar ook Nintendo en Sony lenen eigenschappen van Xbox. De PS4 DualShock 4 controller maakte als eerste PS controller gebruik van verzonken analoge sticks en Nintendo introduceerde haptic feedback met HD Rumble in de Nintendo Switch Joy-Con.

Dus het is zeer goed mogelijk dat we straks ook haptische feedback of adaptive triggers bij een Xbox controllers zullen aantreffen.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
RLXTR
RLXTR
2 jaren geleden

Mij lijkt het wel wat hoor. Op die manier heeft zo’n technologie ook echt kans van slagen. Anders blijft het toch een beetje een gimmick die je alleen in first party games gaat aantreffen.