Microsoft transformeert Beam in Mixer

Moven met Beam

Eind vorig jaar nam Microsoft de veelbelovende streaming service Beam over. In de laatste update werd de service met zijn eigen app geïntroduceerd. Onze kenningsmaking met Beam is echter van korte duur. De service is namelijk van naam veranderd.

Beam heet vanaf nu namelijk Mixer! Mixer? Ja, echt. Toen ik de naam van de service hoorde moest ik in eerste instantie denken aan een muziekdienst. Volgens Matt, co-founder van Mixer komt is de naam afgeleid van Microsoft’s grote passie: mensen bij elkaar brengen. Daarnaast kenmerkt Mixer zich door echte live streams, wat volgens Matt betekent dat live echt live is en niet de vertraging kent van 20-30 seconden die andere diensten hebben.

Daarnaast kent Mixer echte interactie tussen streamers en kijkers, doordat de laatstgenoemde kunnen kiezen wat de streamers moeten doen. Een goed voorbeeld hiervan is Minecraft, waar kijkers kunnen bepalen wanneer er zombies gespawned worden.

Een leuke nieuwe feature die Mixer heeft is co-streaming. Hiermee kun je met een vriend gezamenlijk streamen (Niels?). Vrienden kun je gemakkelijk uitnodigen via je vriendenlijst om direct mee te streamen. Het vette hiervan is dat kijkers twee schermen krijgen om te zien wat beide streamers doen.

Daarnaast komt Mixer met een mobiele app voor IOS en Android waarmee je je streams makkelijk kunt bewerken waar je maar bent. Let op, deze app bevind zich in een bèta en is publiek beschikbaar voor Android. IPhone gebruikers kunnen de app alleen maar downloaden via Apple’s Testflight service. Hier is een uitnodiging voor vereist.

Persoonlijk vind ik de nieuwe, aangekondigde functies van Mixer veelbelovend. De naam blijft echter vreemd voor mij. Beam was naar mijn mening een titel die meer bij de service paste. De naamsverandering heeft ondertussen al plaats gevonden op je Xbox, ik ben daarom zeer benieuwd wat jij als lezer van de nieuwe naam en functies vindt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments