Het tekort aan chips maakt dat je zoektocht naar een Series X|S lastig blijft. Tel daar de irritante scalpers bij op en je kansen zijn nog kleiner. Maar dat laatste gaat misschien veranderen.

Het is voorlopig nog in een testfase en alleen beschikbaar voor de Amerikaanse markt. Daar is men bezig om een methode te zoeken waarbij scalpers worden uitgeschakeld. En dat zou zeker erg prettig zijn. Helaas zijn er nog steeds mensen die over de ruggen van andere gamers snel geld willen scoren. Je krijgt van deze vage types altijd te horen dat het nu eenmaal om vraag en aanbod gaat. Ja, zo ken ik er ook nog wel een paar. Feitelijk wil je gewoon lekker makkelijk geld verdienen en helaas zijn er nog steeds mensen die dit, door het kopen bij deze types, in stand houden. Gelukkig ziet Microsoft ook in dat ze dit niet moeten willen.

In een proef wil men nu een bepaalde groep, waarvan bekend is dat zij de Xbox een warm hart toedragen, voorrang geven. Hiervoor maakt men gebruik van het Xbox Insider systeem. Alleen als je Xbox gebruiker bent, kan je lid worden van deze groep.

In de komende weken zullen geselecteerde Insiders van Xbox via het Xbox dashboard berichtensysteem een notificatie ontvangen om hen te waarschuwen dat er een console voor hen gereserveerd is. Toewijzingen voor dit programma komen uit een deel van de voorraad in de Microsoft Store en zullen fluctueren op basis van wanneer nieuwe voorraad beschikbaar komt.

Volgens een officieel Xbox bericht op Reddit, kunnen in aanmerking komende gebruikers deelnemen door de Xbox Insider Hub op de Xbox One console te controleren op “Xbox Series X/S Console Purchase Pilot.”

Het bedrijf zegt dat de ruimte voor het programma beperkt is en niet iedereen die zich inschrijft zal worden geselecteerd. Maar als je wordt uitgekozen, zal Microsoft informeren naar je bereidheid om een Xbox Series X of S console te kopen, maar zal niet per se een toezegging eisen. Het bedrijf zal je dan laten weten of er een unit beschikbaar komt. De bestelling kan echter alleen worden geplaatst met behulp van de Xbox One-console. 

Op dit moment, als je een Xbox Series X online wilt kopen, moet je wachten op retailers om de voorraad aan te vullen. Microsofts proefsysteem geeft  Xbox-bezitters de kans om hun belangstelling voor de nieuwe console te laten weten.

Deze test kan helpen bij het bepalen van nieuwe manieren waarop we in de toekomst producten beschikbaar maken voor fans, en de feedback die we krijgen van Insiders zal ons helpen bij het bepalen of we de pilot op grotere schaal gaan uitrollen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments