Dat Microsoft druk bezig is met het doorvoeren van veranderingen was bekend. En helaas gaan we daarom afscheid nemen van een bekende store op leeftijd.

Aanstaande november is de Xbox 360 maar liefst 18 jaar oud. Volgens Microsoft was de 360 een generatie innoverende console die velen voor de eerste keer kennis lieten maken met de Xbox. Vanuit Microsoft is bekend gemaakt dat volgend jaar de volgende wijzigingen door worden gevoerd:

  • Vanaf 29 juli 2024 stopt Microsoft met de support van de Xbox 360 Store. Hierdoor is het niet langer mogelijk om games, DLC en andere entertainment content aan te schaffen. Dit geldt zowel voor de store op de console, als op de website van de Xbox 360 Marketplace.
  • Tegelijkertijd stopt ook de ondersteuning voor de Microsoft Movies & TV app op de Xbox 360. Dit betekent concreet dat er geen gebruik meer gemaakt kan worden van de app om films, series en tv te kijken na 29 juli.

Deze wijziging heeft geen effect op de toegang tot je 360 games. Aangeschafte games kun je namelijk nog steeds blijven spelen, ook online. Daarnaast blijft het mogelijk om via je Xbox One1 Series X/S of via Xbox.com je favoriete Xbox 360 games en DLC aan te schaffen via Backward Compatibility.

Ook kun je de aangekochte entertainment content blijven kijken op Movies & TV app. Deze is beschikbaar op de Xbox One, Series X/S en elk apparaat met Windows 10 of hoger.

De veranderingen gaan dus hard tegen het eind van het jaar. Al is de keuze logisch, gezien de leeftijd van de 360. Kochten jullie nog wel eens iets via de Xbox 360 Store?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties