Langzaam maar zeker komt de kerstperiode er weer aan. Een tijd van vrede op aarde, kerstliedjes en dikke aanbiedingen en promoties. Microsoft wil hier graag op inspringen maar sloeg met hun laatste promotiemail wel een dikke flater.

Wat is er dan precies aan de hand? Welnu, waarschijnlijk is er een PR-medewerker bij Microsoft niet helemaal wakker geweest. Er is namelijk een promotiemailtje verstuurd voor Dead Rising 4, de nieuwe zombie-slacht-game. In de mail staat een foto van 2 zombies verkleed als kerst-elfjes. Niks mis mee toch? Waar de boel echter fout gaat is in het kopje ‘onderwerp’. Hier staat namelijk het volgende: “NNNNGGGHHHAAAA”.

mail

Zombiekreun of racisme?

De bedoeling hiervan zal ongetwijfeld geweest zijn om een zombiekreun te maken. Als je echter wat platter naar de letters kijkt, is het niet heel moeilijk om er het woord “Niggah” van te maken. Inderdaad, niet cool.

Het zal echt niet de bedoeling zijn geweest van Microsoft, maar het is op zijn zachtst gezegd wel onhandig. Iets wat Larry Hryb, de PR man bij Microsoft, ook volledig toegeeft op Twitter.

Wat vinden jullie? Dom van Microsoft? Of hadden jullie er nog niet eens zo naar gekeken?

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Malistix
7 jaren geleden

ik zou eerder zeggen, mensen stellen zich weer eens aan.