Havok is een grote jongen op het gebied van 3D physics. Drie keer raden wie het heeft gekocht.

Microsoft liet gisteren weten dat zij Havok hebben gekocht. Dat is een grote vis voor Microsoft. Havok bouwt 3D physics engines en was eerder in het bezit van Intel. Vanaf nu werken deze jongens dus voor MS. Deze nieuwe aanwinst is stap zoveel in het bouwen van betere games, betere graphics. Het is een aanvulling op de al bestaande platform componenten voor ontwikkelaars zoals DirectX 12, Visual Studio en Microsoft Azure.

models[1]Havok is een grote speler in de game industrie. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis waarin zij onder andere hebben samengewerkt met Activision, EA, Ubisoft, Nintendo, Sony en natuurlijk Microsoft waarmee zij meer dan 600 games hebben helpen ontwikkelen zoals Halo, Assassin’s Creed, Call of Duty, Destiny, Dark Souls en The Elder Scrolls.

Havok werkt ook mee aan de meest complete cloud service ooit gemaakt die onder andere gebruikt gaat worden voor games zoals “Crackdown 3”. Met andere woorden, het grotere plan achter Microsoft krijgt steeds meer vorm en het wordt steeds duidelijker dat ze een zeer ambitieus doel hebben namelijk de beste gamerconsole te maken die er mogelijk is.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments