Microsoft gooit de kwartaal updates vanĀ de verkoopcijfers over een andere boeg. Waar producenten normaal aangeven hoe hun verkoop is gegaan in harde cijfers, met betrekking tot console verkoop, kiest Microsoft vanaf heden voor een andere aanpak.

Microsoft laat liever de betrokkenheid van zijn spelers zien en kiest er daarom voor om kwartaalcijfersĀ te publiceren die over het aantal Xbox Live gebruikers gaan die er op dat moment zijn. Waar andere bedrijven laten zien hoeveel consoles ze het betreffendeĀ kwartaalĀ hebben verkocht gaat Microsoft dus voor een andere aanpak.Ā Waarom zouden ze dit doen? Persoonlijk denk ik dat het nu gaat om een wat realistischer overzicht van het aantal gamers dat een bedrijf aan zijn kant heeft staan. Van de personen die een console kopen in een kwartaal zullen er gerust een aantal tussen zitten die toch besluiten om op een andere console te gaan spelen, die geen tijd hebben om te gamen, of die het niet leuk vinden. Microsoft gaat nu kijken naar de gamers die binnen het moment van metenĀ en een maand geleden hebben ingelogd op hun Xbox. Hier maakt het niet uit of de gebruiker Xbox Live Gold of Silver heeft. Dit betekent niet dat we totaal geen cijfers meer gaan zien met betrekking op de verkoop van consoles, maar ze zullen in ieder geval niet iedere kwartaalupdate meer naar voren worden gebracht.

Microsoft’s fiscale jaar 2016 loopt vanaf 1 juli 2015, dus ze hebben er al een kwartaal op zitten. Naar aanleiding van dit kwartaal is bekend datĀ de omzet van het aantal verkochte consoles omlaag is gegaan ten opzichte van een jaar geleden. Dit komt door de dalende verkoop van de Xbox 360, Microsoft gaf verder geen uitleg over hoe het zit met de verkoop van de Xbox One en de Xbox 360 los van elkaar. Wat beter nieuws is, is dat het aantal spelers (Xbox Live gebruikers) met maar liefstĀ 28 procent gestegen is, dit tot 39 miljoen gebruikers. De Xbox groep zal voortaan onder ”Personal Computing” komen te staan in de kwartaalupdate die Microsoft naar buiten brengt. Hieronder het overzicht vanĀ de eerste kwartaalupdate van 2016.

Microsoft

Mocht je het interessant vinden om te zien hoe Microsoft het doet op economisch gebied kun je de eerste kwartaalupdate van 2016Ā hierĀ terugvinden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties