Na twee en een half jaar hard werken aan de HoloLens slaat Microsoft een nieuwe route in.. Alle 60 ingenieurs die werkten aan de HoloLens in Israël moeten een nieuwe baan gaan zoeken.

Al 6 jaar geleden heeft Microsoft speciale technologie gekocht in Israël, op basis van deze technologie werd de HoloLens gemaakt. Na twee en een half jaar werken blijkt Microsoft er andere plannen mee te hebben. Alle 60 ingenieurs uit Israël werden ontslagen. 30 ingenieurs hadden een vast contract bij Microsoft en krijgen een maand de tijd om een andere baan binnen Microsoft te vinden. Voor de overige 30 ingenieurs was het Microsoft avontuur per direct afgelopen.

Wat blijkt? Microsoft heeft nieuwe technologie gekocht in Amerika, hiermee zullen ze verder werken aan de HoloLens. Kennelijk voldeed de technologie van Israël toch niet helemaal aan de eisen van Microsoft. Er is nog niet zeker wat deze wisseling zal doen met het project van de HoloLens. Wie weet blijven ze verder werken in Israël, met de nieuw gekochte technologie, of gaan ze helemaal naar Amerika toe. Microsoft Israël behoort wel tot Microsoft Ventures. Vaak wordt een idee van Microsoft Israël door hun zelf opgezet en de rest van het plan ergens anders uitgevoerd. Dit laat Zack Weisfeld, CEO van Microsoft Ventures weten.

”Our goal is to help startups scale their business, bring innovative services to market, and reach new customers. Our primary vehicle to empower startups is through our mentor-driven accelerator program designed to help top entrepreneurs get through the challenges of building a sustainable business, gaining customers, and scaling to global markets.”

Simpel gezegd is Microsoft Ventures een programma om ondernemers op weg te helpen. Je kunt jouw idee aanmelden bij Microsoft Ventures en vervolgens ondersteuning krijgen uit één van de Microsoft Ventures locaties. Een van deze locaties is Tel Aviv in Israël. Met deze informatie kunnen we dus zeker stellen dat de HoloLens in Tel Aviv is opgezet en het nu (zoals bijna alle projecten daar) door de grote jongens wordt afgemaakt. Dit zal dus gaan gebeuren met nieuwe technologie vanuit Amerika. Tot nu toe is de HoloLens de enige holografische computer die gebruik maakt van Augmented Reality. Oftewel, het plaatsen van een hologram in de echte wereld, om zo een nieuwe manier te creëren om naar de wereld te kunnen kijken. We houden jullie up-to-date over verdere HoloLens informatie!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments