De Tokyo Game Show is er al over een paar maanden en veel bedrijven zullen daar hun games presenteren aan het Japanse publiek. Toch zijn er ook bedrijven die er niet zullen staan. Jammer genoeg is Microsoft daar eentje van.

Microsoft zal dus niet officieel aanwezig zijn tijdens de Tokyo Game Show, één van de grootste game events in japan. Vrijdag, gisteren dus, maakt Microsoft dit bekend:

”Dit jaar zal Microsoft niet deelnemen aan de Tokyo Game Show 2015, maar we zullen wel in die periode zoveel mogelijk nieuws brengen voor de fans en de media die aanwezig zijn tijdens de Tokyo Game Show 2015.”

TGS-2014-stock-12-1280x723

Een van Microsoft Japans’s marketing executives, Masayuki Inoue, voegt hier aan toe: ‘We zullen zo snel mogelijk met een update komen!”

Verder laat Inoue-san niets los over de reden waarom Microsoft dit jaar de Tokyo Game Show zal overslaan, maar zegt wel voor de Japanse Xbox fans een aantrekkelijke line-up aan games te hebben waar ze dit jaar naar uit kunnen kijken.

Japan belangrijk voor succes Xbox One

Sinds de launch van de Xbox One in Japan vorig jaar in september, heeft de One een lage verkoop gekend wat misschien wel de afwezigheid verklaard. Aan de andere kant heeft Phil Spencer, grote baas bij Xbox, verklaard dat Japan een goede plek is voor hun games en een grote bijdrage zal leveren aan het succes van de Xbox One.

xbox-japon-772x300

Xbox niet interessant voor Japanners

Als ik zelf kijk naar hoe de Xbox daar ligt, dan is het een beetje een ondergeschoven kindje. Ik was zelf vorig jaar als exposant aanwezig (met mijn game studio) bij de Tokyo Game Show en zag hoe weinig interesse Japanse gamers hadden voor de Xbox. De meesten liepen direct naar Playstation en Nintendo. Ze negeren de Xbox niet helemaal, ze zijn nieuwsgierig, maar die aandacht gaat snel voorbij. Andere games die uitkomen voor de Japanse markt zijn interessanter. Ik weet niet of het goed is dat Microsoft nu Japan op deze manier laat schieten ook al begrijp ik de focus wel. Toch is het niet slim om het na de minder succesvolle launch gelijk op te geven. We weten allemaal dat de eerste Xbox ook moeite had om succesvol te worden in het westen, dat is ook gelukt.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments